نورالینک دو جراحی موفق کاشت تراشه مغز انجام داد

بهلطف استارتاپ نورالینک، حالا ۹ نفر از ایمپلنت مغزی این شرکت بهرهمند هستند. نورالینک، شرکت تحت مدیریت ایلان ماسک، اعلام کرد که دو جراحی موفق دیگر برای کاشت تراشه در مغز انسان انجام داده است. با این دو عمل، شمار کل دریافتکنندگان تراشه نورالینک به ۹ نفر رسید.
این ایمپلنت به افراد فلج اجازه میدهد تنها با فکرکردن، ابزارهای دیجیتال مانند گوشی هوشمند را کنترل کنند. نورالینک میگوید برای نخستینبار توانسته دو عمل جراحی را در یک روز انجام دهد.
هر دو بیمار بدون مشکل دوران نقاهت را پشت سر میگذارند و حال عمومی آنها خوب گزارش شده است. اطلاعات بیشتری از وضعیت سلامتی یا محل زندگی بیماران منتشر نشده است.
نورالینک در سال ۲۰۲۳ مجوز آزمایش انسانی را از نهادهای نظارتی آمریکا دریافت کرد و در ژانویه ۲۰۲۴ اولین تراشه را در مغز مردی با آسیب نخاعی کار گذاشت. این بیمار پس از جراحی توانست با ذهنش بازی ویدیویی و شطرنج انجام دهد.
ایلان ماسک ابراز امیدواری کرده تا پایان سال جاری، ۲۰ تا ۳۰ بیمار دیگر این ایمپلنت را دریافت کنند. بیشتر داوطلبان نورالینک افرادی با آسیب نخاعی یا مبتلا به بیماری ALS هستند که توان حرکت اندامهای خود را از دست دادهاند.
تراشهی مغزی نورالینک هنوز در مراحل ابتدایی کارآزمایی بالینی است و ایمنی و کارایی آن فعلاً فقط روی افراد دارای ناتوانیهای حرکتی خاص ارزیابی میشود. با این حال، ایلان ماسک معتقد است این فناوری در آینده کاربردهای بسیار گستردهتری خواهد داشت.
نورالینک تنها شرکتی نیست که روی رابط مغز و کامپیوتر (BCI) کار میکند. شرکتهای دیگری نیز در تلاشاند از این فناوری برای کمک به افراد مبتلا به فلج مغزی، زوال عقل، سکته و سایر اختلالات عصبی بهره ببرند.
منبع: زومیت