تکنولوژی

محققان بریتانیایی جاده‌های خودترمیم‌شونده توسط محققان بریتانیایی

محققان بریتانیایی اخیراً نسل جدیدی از جاده‌ها را ساخته‌اند که قادر به ترمیم خود هستند و می‌توانند در صورت ترک‌خوردن، به‌طور خودکار بازسازی شوند.

به گزارش گاردین، این پروژه توسط محققان دانشگاه سوانسی و یک تیم بین‌المللی دنبال شده است. نتیجه این تحقیقات، ابداع قیری خودترمیم‌شونده است که می‌تواند ترک‌های سطح جاده را با گداختن بخش‌های مختلف آسفالت به یکدیگر ترمیم کرده و از ایجاد چاله‌ها جلوگیری کند.

این فناوری نوین، طول عمر جاده‌ها را تا ۳۰ درصد افزایش می‌دهد.

در آزمایشات انجام‌شده در آزمایشگاه، نمونه‌هایی از این قیر جدید توانستند تنها در یک ساعت پس از پیدایش ترک‌ها، آنها را ترمیم کنند. دکتر «ژوزه نورامبوئنا کونتراس» از دانشگاه سوانسی که یکی از محققان پروژه، می‌گوید: «با بستن شکاف‌ها، از بروز چاله‌ها در آینده جلوگیری کرده و عمر جاده را افزایش می‌دهید. این فناوری می‌تواند طول عمر سطح جاده‌ها را تا ۳۰ درصد بیشتر کند.»

طبق گزارش‌ها، شهروندان بریتانیایی در سال گذشته بیش از ۵۷۹ میلیون پوند صرف تعمیر خودروهای آسیب‌دیده از چاله‌های خیابان‌ها کردند که نسبت به سال ۲۰۲۳ رشد قابل توجهی داشته است. در سال جاری نیز بیش از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون پوند صرف تعمیر جاده‌ها و بازسازی بیش از ۷ میلیون چاله در انگلیس شده است.

چاله‌های خیابان‌ها معمولاً از ترک‌های سطحی کوچکی شروع می‌شوند که ترافیک عامل اصلی آن است. آب از طریق این ترک‌ها به داخل جاده نفوذ کرده و باعث تخریب بیشتر آسفالت می‌شود. قیر که ماده اصلی در ساخت جاده‌های آسفالتی است، وقتی اکسید می‌شود، مستعد ترک‌خوردن می‌شود.

محققان برای ساخت قیرهای خودترمیم‌شونده، از ترکیبی از هاگ‌های کوچک گیاهی متخلخل آغشته به روغن‌های بازیافتی استفاده کرده‌اند. زمانی که سطح جاده به‌دلیل ترافیک فشرده می‌شود، این هاگ‌ها فشرده شده و روغن‌های موجود در آنها را به داخل ترک‌ها آزاد می‌کنند. این روغن قیر را نرم کرده و اجازه می‌دهد تا جریان پیدا کرده و ترک‌ها را پر کند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا