قانون جدید توییتر: تصاویر افراد را بدون رضایت آنها منتشر نکنید
قانون جدید توییتر: تصاویر افراد را بدون رضایت آنها منتشر نکنید
توییتر درست یک روز بعد از تغییر مدیرعامل خود از قوانین جدیدی برای ممانعت از اشتراکگذاری بدون رضایت تصاویر خصوصی افراد پرده برداشت. بر اساس این قانون کاربرانی که جزو چهرههای سرشناس نباشند، میتوانند از توییتر بخواهند که تصاویر و ویدیوهای منتشر شده از آنها در این پلتفرم را پاک کند.
توییتر در اطلاعیهای اعلام کرد که اگر تصویر یا ویدیوی یک نفر بدون رضایت او در این شبکه اجتماعی به اشتراک گذاشته شود، میتواند با درخواست از توییتر این محتواها را حذف کند. این قانون البته شامل حال چهرههای سرشناس یا محتوا و متنهایی که حاوی منفعت عمومی هستند یا اطلاعات مهمی را در اختیار عموم جامعه قرار میدهند، نمیشود.
توییتر میگوید: «ما همواره تلاش میکنیم زمینهای را که محتوا در آن منتشر شده درنظر بگیریم و در چنین مواردی شاید اجازه دهیم که تصاویر و ویدیوها روی پلتفرم ما باقی بمانند.» حق اعتراض به انتشار تصویر و ویدیو از کاربران در شبکههای اجتماعی همواره یکی از بحثهای جدی در خصوص این رسانههای جمعی بوده است.
توییتر قبلا هم نشر اطلاعات خصوصی افراد از جمله شماره تلفن یا آدرس را ممنوع کرده بود، اما اکنون میگوید نگرانی درباره سوءاستفاده از این محتواها برای آزار، تهدید و افشای هویت افراد بیشتر شده است. این شرکت مدعی است که اثر این نوع از محتوا روی زنان، فعالان، گروههای معترض و اقلیتها بیشتر است.
معرفی این قانون اگرچه به خودی خود میتواند اتفاق مثبتی باشد، اما پیچیدگیهایی را به وجود میآورد که در حال حاضر توضیح خاصی درباره آنها وجود ندارد. «جف جارویس»، استاد خبرنگاری دانشگاه نیویورک میگوید: «این یعنی اگر من مثلا از کنسرتی در سنترال پارک عکس بگیرم، برای انتشار آن باید مجوز همه افراد حاضر در تصویر را داشته باشم؟»
توییتر هم مثل اکثر شبکههای اجتماعی در سالهای اخیر با مشکل قلدری، نشر اطلاعات غلط و نفرتپراکنی روبرو بوده است.
منبع:Digiato