اگر زمان زیادی را به صورت آنلاین سپری می کنید، به احتمال زیاد نام Reddit را شنیده اید. این سایت خود را به عنوان “صفحه اول اینترنت” معرفی می کند، و این یک افتخار خالی نیست: طبق گزارش الکسا، Reddit هفتمین سایت محبوب ایالات متحده و نوزدهمین سایت در سراسر جهان است. بنابراین، دقیقا Reddit چیست؟ اساساً، این مجموعه عظیمی از انجمنها است که در آن افراد میتوانند اخبار و محتوا را به اشتراک بگذارند یا روی پستهای دیگران نظر بدهند.
Reddit چیست؟
ردیت انجمنی برای بحث و تبادلنظر دربارهی موضوعات مختلف است و تقریباً منبع تمامی اخبار و شایعات مهم به آن برمیگردد.
انجمن ردیت یکی از قطبهای اصلی اخبار روز دنیا است که در آن میتوان دربارهی هر موضوعی از اخبار و فناوری گرفته تا موسیقی و بازی بحث و تبادلنظر کرد. روزانه میلیونها نفر از Reddit بازدید میکنند و با یکدیگر بحث و گفتوگو میکنند. این انجمن خود را با عنوان «صفحهی اول اینترنت» معرفی میکند؛ چراکه کاربران فعال در این پلتفرم زودتر از بقیهی افراد از اخبار مهم دنیا باخبر میشوند و بهتر از عموم میتوانند ترندها را شناسایی کنند.
ردیت پلتفرمی است که محتوا، اخبار، انجمن و شبکهی اجتماعی را باهم ترکیب میکند و به کاربر اجازه میدهد بدون هیچ محدودیتی و آزادانه دیدگاههایش را در قالب متن یا تصویر یا ویدئو در آن با دیگر کاربران بهاشتراک بگذارد.
انجمن ردیت را میتوان یکی از جوامع اینترنتی مهمی دانست که محبوبیت بسیار زیادی دارد و فعالیت در آن نیز تنها به موضوعاتی مانند تکنولوژی محدود نیست. کاربران بسیاری در این پلتفرم حضور دارند که روزانه دربارهی موضوعاتی مانند موسیقی، بازی، فیلم و حتی ارز دیجیتال باهم تبادلنظر میکنند و کاربران دیگر میتوانند به مطالب منتشرشده در پلتفرم ردیت رأی دهند.
نام ردیت (Reddit) از نوعی بازی با کلمات برگرفته شده است:
Read it -> Reddit
تا سال ۲۰۱۸، ردیت تقریباً ۳۳۰ میلیون کاربر فعال داشت و کاربرانی که در این پلتفرم حساب کاربری نداشته باشند، نیز میتوانند محبوبترین مطالب موجود در آن را مشاهده کنند. در ردیت، نامهای کاربری با «u/» آغاز میشوند. برای مثال، کاربری با نام کاربری «u/Poem_for_your_sprog» در این پلتفرم حضور دارد که به پیامها وارونه پاسخ میدهد یا کاربری دیگر با نام کاربری «u/Shitty_Watercolour» در این پلتفرم فعالیت میکند که در پاسخ به پستها نقاشی ارسال میکند.
ساختار Reddit
کاربران در ردیت به محتوای دلخواه خود و مطالب سودمند رأی مثبت (Upvotes) میدهند و به محتوایی که نمیپسندند، نیز رأی منفی (Downvotes) میدهند. این آرا در طبقهبندی محتوا و مطالب تأثیر بسزایی میگذارد و احتمال دیدهشدن بهوسیلهی سایر کاربران را افزایش یا کاهش میدهند.
سیاستگذاری ردیت و روش رأیدهی به محتوا باعث میشود محتوای جذابتر و باکیفیتتر بیشتر دیده شود و حتی درصورت دریافت آرای کافی، درنهایت در صفحهی اول وبسایت قرار گیرد. البته کاربران میتوانند با پاداشهایی در قالب توکن، به نام کوین ردیت (Reddit Coin) نیز به دیگران پاداش دهند تا پستهای دلخواه خود را هایلایت و به بهتر دیدهشدن آنها کمک کنند.
اشتراکگذاری مداوم اطلاعات و محتوا در ردیت و درواقع همان فعالیت کاربران، دلیل بقای این انجمن است و اگر روزی هیچ کاربری در ردیت پستی منتشر نکند، این پلتفرم از بین خواهد رفت.
آشنایی با برخی از اصطلاحات ردیت
جدا از اصطلاحات معمول و رایجی که کاربران در فضای مجازی استفاده میکنند، برخی اصلاحات بهطورخاص در پلتفرم ردیت بهکار میروند که درصورت آشنانبودن با آنها، ممکن است در ابتدا کمی گیج شوید. بهزبان ساده، در فضای پلتفرم ردیت از اصطلاحات عجیبوغریب زیادی استفاده میشود و تا زمانیکه در این انجمن فعالیت نکنید، نمیتوانید با همهی آنها آشنا شوید. با ردیتور شروع میکنیم: به تمام اعضای انجمن ردیت اصطلاحاً «ردیتور» میگویند. درادامه، چند نمونه از اصطلاحات رایج و کاربردی در ردیت را معرفی میکنیم.
AMA (مخفف عبارت Ask Me Anything): اصطلاح AMA یا «هر چی میخوای از من بپرس!» را معمولاً افرادی بهکار میبرند که اطلاعات زیادی برای بازگوکردن و بهاشتراکگذاشتن دارند. برای مثال، فردی معروف با چالشها و تجربههای جذاب، ممکن است داستان زندگیاش را بهاشتراک بگذارد. علاوهبراین، سابردیت مخصوصی برای AMAها وجود دارد که افراد شناختهشدهای مانند دانشمندان ناسا در آن به سؤالات کاربران جواب میدهند.
در پستهای Ask Me Anything، فردی شناختهشده مانند باراک اوباما یا نیک آفرمن یا حتی فردی که در طول زندگیاش تجربههای منحصربهفردی داشته است، داستان خودش را بهاشتراک میگذارد. برای مثال، زنی پس از جنگیدن با خرسی بزرگ، مجبور شده بود مایلها رانندگی کند تا خود را به منطقهای امن برساند و این تجربهی خود را با اصطلاح AMA در ردیت بهاشتراک گذاشت. در اکثر مواقع، تردهای Ask Me Anything به تأملبرانگیزترین یا طنزآمیزترین یا شگفتانگیزترین موضوعات ردیت تبدیل میشوند.
ELI5 (مخفف عبارت Explain Like I’m 5): اصطلاح ELI5 یا «طوری توضیح بده انگار ۵ ساله هستم!» زمانی مطرح میشود که دربارهی موضوعی پیچیده سؤال دارید و میخواهید موضوع بهطورساده برایتان توضیج داده شود. برای این موضوع هم مانند AMA ساب ردیت مجزایی وجود دارد.
EDIT، ETA (مخفف Edit و Edited to Add): اصطلاحات EDIT، ETA معمولاً در کامنتهای زیر موضوعی اضافه میشوند تا دیگر کاربران موضوع را ویرایش کنند.
TL;DR (مخفف Too Long ; Didn’t Read): اصطلاح TL;DR یا «خیلی طولانی بود، نخواندم!» معمولاً در پایان پستها یا کامنتهای خیلی طولانی و برای انتقاد از طولانیبودنِ آن گذاشته میشود و بدینمعنی است که خواندن متن نوشتهشده از حوصلهی کاربر خارج است. همچنین، از این اصطلاح میتوان برای نشاندادن خلاصهای از متن اصلی استفاده کرد تا کاربرانی که زمان کافی یا حوصلهی خواندن آن را ندارند، تنها با خواندن متن مشخصشده با TL;DR، به نکتهی اصلی آن پی ببرند.
ساب ردیت چیست؟
سابردیت (Subreddit) اجتماع خُرد مبتنیبر موضوعی خاص در انجمن ردیت (Reddit) است. درواقع، به انجمنهای گفتوگوی تخصصی ردیت سابردیت میگویند که با عنوان تاپیک (Topic) نیز شناحته میشوند. در پلتفرم ردیت، برای هر موضوعی در هر زمینهای میتوان سابردیت عمومی یا خصوصی ایجاد کرد. کاربران برای عضویت در سابردیتهای خصوصی به اجازهی ادمینِ آن نیاز خواهند داشت.
سابردیتها با تمرکز روی موضوعی خاص، هرکدام قوانین، مقررات، اعضا و پستهای مربوط به خود را دارند و قوانین هر Subreddit را میتوان در نوار کناری سمت راست آن مشاهده کرد. اگر پس از جستوجوی بسیار متوجه شدید که سابردیت مدنظر شما در این پلتفرم وجود ندارد، میتوانید خودتان برای ساخت سابردیت اقدام کنید و مدیر اصلی آن باشید.
نامگذاری سابردیتها با «/r» آغار میشود ([Subreddit]/r/). برای مثال، /www.reddit.com/r/Home سابردیتی با موضوع خانه است که در آن میتوانید هر پستی با موضوع خانه، طراحی داخلی، معماری و تعمیرات منزل را پیدا کنید. r/science نیز انجمنی است که به بحث دربارهی موضوعات علمی اختصاص دارد و r/popular سابردیتی با محتوای مطالب برتر در تمامی پلتفرم ردیت را نشان میدهد یا سابردیت /www.reddit.com/r/AskReddit با امکان مطرحکردن هر سؤالی در هر زمینهای وجود دارد که تصویر فهرست قوانین آن را در زیر مشاهده میکنید:
کارما در ردیت
کاربرانِ ردیت میتوانند برای مطالب و دیدگاههای خود کارما بهدست آورند. این کارما بازتابی از جایگاه و محبوبیت آنها در ردیت است. درواقع، اگر پس از مدتی ارسال پست و کامنت در پلتفرم ردیت فعالیت زیادی داشته باشید، در صفحهی پروفایل خود، گوشهی بالا سمت راست، یک جفت عدد مشاهده خواهید کرد که کارما نام دارند. کارما را میتوان راهکاری برای سرگرمکردن کاربران ردیت در این پلتفرم دانست که در خارج از ردیت هیچ کاربرد و ارزشی ندارد.
کارما در ردیت
کاربرانِ ردیت میتوانند برای مطالب و دیدگاههای خود کارما بهدست آورند. این کارما بازتابی از جایگاه و محبوبیت آنها در ردیت است. درواقع، اگر پس از مدتی ارسال پست و کامنت در پلتفرم ردیت فعالیت زیادی داشته باشید، در صفحهی پروفایل خود، گوشهی بالا سمت راست، یک جفت عدد مشاهده خواهید کرد که کارما نام دارند. کارما را میتوان راهکاری برای سرگرمکردن کاربران ردیت در این پلتفرم دانست که در خارج از ردیت هیچ کاربرد و ارزشی ندارد.
هرچه پستهایتان رأی مثبت بیشتری دریافت کنند، کارمای شما افزایش مییابد و برعکس، هرچه رأی منفی بیشتری بگیرند، کارمای شما کم میشود. این واحد بهنوعی میزان اعتبار شما و مطالبتان را مشخص و زیادشدن آن قابلیتهایی برای فعالیتتان در ردیت فراهم میکند.
بَنشدن در ردیت
درصورتیکه در سابردیتها با واکنش منفی دیگر کاربران، بهخصوص مدیر آن سابردیت مواجه شوید یا از قوانین پیروی نکنید، مدیر آن سابردیت میتواند شما را بَن (Ban) کند. در چنین مواقعی، از خواندن پستها و کامنتهای کاربران دیگر بَن نمیشوید و میتوانید همچنان از محتوای صفحهی اصلی استفاده کنید.
اگر مدیر سابردیتی شما را بَن کند، از پیوستن به موضوعات مختلف بَن میشوید و دیگر راه برگشتی هم ندارید؛ البته میتوانید با مدیری که شما را بَن کرده، ارتباط برقرار کنید و از وی بخواهید که شما را از فهرست افراد بَنشده خارج کند. باوجوداین، برخی از مدیران از دیگران سختگیرتر هستند و ردیت هیچ قانون خاصی برای این موضوع مشخص نکرده است و تصمیم به مدیران سابردیتها بستگی دارد.
ثبت نام در ردیت
اگر با همهی توضیحات دادهشده دربارهی ردیت، این پلتفرم را مکان مناسبی برای فعالیت میدانید، به صفحهی لاگین این انجمن (Sign Up) مراجعه و ثبتنام کنید. پس از انجام مراحل ثبتنام، ردیت پیشنهادهایی برای پیداکردن سابردیتها و موضوعات مختلفی ارائه میدهد که ممکن است به آنها علاقه داشته باشید. اگر ازقبل سابردیتی را میشناسید و به آن علاقه دارید، کافی است نام آن سابردیت را جستوجو و بعد از پیداکردنش، Subscribe کنید.
در ردیت میتوانید هر تعداد اکانت که بخواهید بسازید و چندین حساب کاربری داشته باشید. علاوهبراین، برای عضوشدن در سابردیتها و مطالب مختلف هم محدودیتی وجود ندارد و شما این امکان را دارید تا در اجتماع بزرگی از افراد مطالب مختلف را بهاشتراک بگذارید و باهم گفتوگو و تبادلنظر کنید.
چند نکتهی جالب درباره ردیت
- هنگامیکه گروه کوچکی از هماتاقیهای دانشگاه ویرجینیا در سال ۲۰۰۵ ردیت را تأسیس کردند، هرگز فکر نمیکردند که این پلتفرم روزی به یکی از وبسایتهای موفق و محبوب فضای مجازی تبدیل شود. وقتی برای اولینبار وبسایتی را راهاندازی میکنید، طبیعی است که بازدیدکنندگان زیادی نداشته باشد و باید به آن زمان داد تا بین کاربران شناخته شود. حال اگر وبسایت شما تنها به محتوای ارائهشدهی کاربران وابسته باشد، برای شناساندن آن به مخاطبان، تنها راهی که پیش رو خواهید داشت، جعل کاربران برای آن پلتفرم است. مؤسسان ردیت از همین روش برای معرفی آن به دنیا استفاده کردند. درواقع، مدیران این وبسایت تمام محتوای پستشده در روزهای اولیهی راهاندازی Reddit را تولید و ارسال میکردند.
استیو هافمن، یکی از بنیانگذاران ردیت، دراینباره گفت:
جعل کاربر در زمان راهاندازی ردیت دو فایده داشت: ۱. لحن نوع محتوایی را که میخواستیم در Reddit جا بیفتد، تعیین میکرد؛ ۲. باعث شد در جامعهی ردیت حس زندهبودن و شادابی بهوجود آید. با این روش چند ماه بعد از راهاندازی ردیت، دیگر نیازی به ارسال محتوایی نداشتیم و از اینکه بالاخره موفق شده بودیم، احساسی شعف میکردیم.
۲. در اولین نسخهی توسعهدادهشدهی ردیت، بخش نظرها و کامنتها جایی نداشت؛ ولی امروزه نظرها و کامنتها بخشی جداییناپذیر از پلتفرم ردیت است و نحوهی تفکر کاربران دربارهی پستها و ارتباط آنها با جامعه اهمیت فراوانی دارد. بااینحال، بخش نظرها در ابتدای راهاندازی ردیت وجود نداشت و ۶ ماه طول کشید تا چنین قابلیتی به این پلتفرم اضافه شود.
ردیت سه رکورد جهانی گینس را برای بزرگترین پلتفرم تبادل هدایا بهدست آورده است. در سال ۲۰۰۹، ردیت با معرفی کاربری به نام kickme444 قابلیت RedditGifts یا هدایای ردیت را راهاندازی کرد. RedditGifts راهی برای بهاشتراکگذاشتن هدایای در پلتفرم ردیت است که از ابتدا در قالب مبادلهی Secret Santa آغاز شد.
Secret Santa یکی از سنتهای کریسمس است که در آن افراد بهصورت ناشناس بههم هدیه میدهند. همین مفهوم به ردیت راه پیدا کرد و کاربران با مطرحکردن خواستههایشان در سابردیت RedditGifts، بهطورتصادفی با شخصی جفت میشدند. ردیت تابهحال سه رکورد جهانی گینس برای این قابلیت دریافت کرده است. بیل گیتس یکی از این افرادی بود که در RedditGifts شرکت کرد و به دادن هدایای گرانقیمت و متفکرانه شهرت داشت.
۴. ردیت بر بازار سهام تأثیر گذاشته است. سابردیت r/wallstreetbets انجمنی در پلتفرم ردیت است که محتوای پستهای موجود در آن به بازار سهام والاستریت مربوط میشود. کاربران در این انجمن گردهم میآیند تا پیشبینیها و نظرهای خود را دربارهی سرمایهگذاریهای بزرگ بعدی بهاشتراک بگذارند. در ژانویهی ۲۰۲۱، این انجمن موفق شد ارزش سهام شرکتی به نام GameStop را بهطور سرسامآوری افزایش دهد؛ بهطوری که خبر آن به سرتیتر اخبار راه یافت و بسیاری از سرمایهگذاران آماتور در آن سرمایهگذاری کردند.
منبع: zoomit