تکنولوژی

دستاورد علمی مهم؛ دو بیمار معلول با کاشت ایمپلنت مغزی دوباره قادر به راه رفتن شدند

۲ بیمار معلول پس از کاشت الکترود در مغز خود توانسته‌اند مسافت‌های کوتاهی راه بروند و حتی از پله‌ها بالا یا پایین بروند. در این تحقیق، جراحان برای اولین بار از تکنیکی به نام «تحریک عمیق مغز» برای احیای مجدد رشته‌های عصبی نخاع و بازگرداندن کنترل عضلات پا استفاده کرده‌اند.

براساس گزارش اسکای، ستون فقرات هر دو بیمار به‌شدت آسیب دیده و پیش از عمل از ویلچر استفاده می‌کردند. یکی از بیماران مردی ۵۴ ساله به نام «ولفگانگ جایگر» است که در سال ۲۰۰۶ هنگام اسکی دچار حادثه شد. او دو سال پیش ایمپلنتی را در مغزش کاشته و از آن زمان با فیزیوتراپیست‌ها همکاری کرده تا توانایی حرکتی خود را بازیابد.

او به اسکای نیوز می‌گوید:

«اگر بخواهم، می‌توانم کمی قدم بزنم یا از پله‌ها بالا یا پایین بروند. اگر نیاز باشد، می‌توانم کاری را ایستاده در آشپزخانه انجام دهم. فناوری بهتر و بهتر می‌شود و فکر می‌کنم در آینده دیگر نیاز نباشد از ویلچر استفاده کنیم. مسیری طولانی پیش روست اما فکر می‌کنم این رؤیا به حقیقت می‌پیوندد.»

او در گفت‌وگویی با اسکای نیوز می‌گوید:
«اگر بخواهم، می‌توانم کمی قدم بزنم یا از پله‌ها بالا یا پایین بروم. اگر لازم باشد، می‌توانم ایستاده کاری را در آشپزخانه انجام دهم. فناوری هر روز بهتر می‌شود و فکر می‌کنم در آینده دیگر نیازی به ویلچر نخواهیم داشت. هنوز راه زیادی در پیش داریم، اما فکر می‌کنم این رؤیا به واقعیت خواهد پیوست.»

ایمپلنت روی مغز

کاشت ایمپلنت مغزی و بهبود شرایط جسمی معلولان

برای دستیابی به این پیشرفت بزرگ، ابتدا محققان مؤسسه فناوری فدرال سوئیس در لوزان (EPFL) با کمک هوش مصنوعی، نقشه‌ای از تمام نورون‌های مغز که در حرکت موش‌ها نقش دارند تهیه کردند. به گفته آن‌ها، ناحیه‌ای از مغز به نام «هیپوتالاموس جانبی» در فرآیند راه رفتن تأثیرگذار است.

پس از آزمایش‌های موفقیت‌آمیز روی جوندگان، این تیم الکترودهایی را در ناحیه هیپوتالاموس جانبی مغز دو بیمار انسانی کاشتند.

این روش که در حال حاضر برای کنترل لرزش در بیماران مبتلا به پارکینسون استفاده می‌شود، زمانی که بیماران کاملاً هوشیار هستند انجام می‌شود. جراحان تنها زمانی می‌توانند از جایگذاری صحیح ایمپلنت اطمینان حاصل کنند که بیمار به‌طور کامل بیدار باشد.

اگرچه هر دو بیمار هنوز بهبودی کامل نیافته‌اند و تنها با کمک واکر قادر به راه رفتن مسافت‌های کوتاهی هستند، دانشمندان امیدوارند با تحریک بیشتر نخاع و مغز، در آینده بتوانند به آن‌ها کمک کنند تا مسافت‌های طولانی‌تری را سریع‌تر طی کنند.

منبع دیجیاتو

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا