اخبار قدیمی

مدیرعامل پیشین اینتل: واگذاری بخش تولید تراشه اینتل به نفع آمریکا نیست

اینتل در حال حاضر با مشکلات مالی جدی مواجه شده و برخی از محصولات اخیر آن، از جمله پردازنده‌های Arrow Lake، با چالش‌های پایداری عرضه شده‌اند که نارضایتی مشتریان را به دنبال داشته است. این اخبار باعث شده تا شایعاتی درباره احتمال خرید بخش تولید این شرکت توسط کوالکام، Arm و حتی سامسونگ و اپل به وجود آید. در این راستا، «کریگ بَرت» (Craig Barrett)، مدیرعامل پیشین اینتل، در مصاحبه‌ای اعلام کرده است که این اقدام می‌تواند به اینتل آسیب برساند و هدف ایالات متحده برای رهبری در بازار نیمه‌رسانا را مختل کند.

برای اطلاعات بیشتر درباره پردازنده های Arrow Lake کلیک کنید

برت که تا سال ۲۰۰۹ رئیس هیئت‌مدیره اینتل بوده، به نشریه Fortune می‌گوید که شرکت‌های تولیدکننده تراشه برای باقی ماندن در عرصه رقابت نیازمند سرمایه‌گذاری‌های کلان هستند. او اشاره می‌کند که تنها سه سازنده تراشه -اینتل، سامسونگ و TSMC- قادر به تأمین هزینه‌های لازم برای حفظ تحقیق و توسعه محصولات آینده هستند.

مدیرعامل پیشین اینتل: واگذاری بخش تولید تراشه اینتل به نفع آمریکا نیست

بخش طراحی اینتل احتمالاً به فعالیت خود ادامه خواهد داد، اما سؤال اصلی مربوط به بخش ریخته‌گری این شرکت است که ممکن است واگذار شود.

مدیرعامل سابق اینتل این موضوع را با واگذاری GlobalFoundries توسط AMD در سال ۲۰۰۸ مقایسه کرده است. در حال حاضر، AMD با پردازنده‌های رایزن خود در زمینه CPU عملکرد خوبی دارد و بسیاری از تراشه‌های آن توسط TSMC تولید می‌شوند.

از سوی دیگر، GlobalFoundries با منابع محدود خود نتوانست در تحقیق و توسعه پیشرفت کند و از رقبای خود عقب ماند. برت هشدار می‌دهد که اگر بخش ریخته‌گری اینتل نیز جدا شود، ممکن است سرنوشت مشابهی برای آن رقم بخورد.

او پیشنهاد می‌کند که اینتل و دولت ایالات متحده به جای تجزیه این شرکت، بر روی رهبری فناوری که برای شرکت‌های نیمه‌رسانا اهمیت بیشتری دارد، تمرکز کنند. به عبارت دیگر، برت معتقد است اگر اینتل بتواند بر ارائه عملکرد بهتر نسبت به رقبای خود تمرکز کند، می‌تواند وضعیت را تغییر دهد و دوباره به عنوان رهبر تولید تراشه در سطح جهانی مطرح شود.

 

برت همچنین از مدیرعامل فعلی اینتل، «پت گلسینگر»، به خاطر قرار گرفتن در مسیر درست، به ویژه با رونمایی از تراشه Clearwater Forest Xeon که بر اساس فرآیند ۱۸A تولید شده است، تقدیر کرد.

در نهایت، رئیس سابق اینتل تأکید می‌کند که ایالات متحده در سال گذشته بیش از مجموع ۲۸ سال گذشته در صنعت نیمه‌هادی سرمایه‌گذاری کرده و باید سرمایه‌گذاری‌های بیشتری، به ویژه در تحقیقات آکادمیک، انجام دهد تا بتواند در صنعت نیمه‌رسانا از رقبای خود پیشی بگیرد. او همچنین اشاره می‌کند که بودجه پنج‌ساله مرکز ملی فناوری نیمه‌رسانا (NSTC) که آمریکا روی آن سرمایه‌گذاری کرده، کمتر از هزینه‌های سالانه اینتل برای تحقیق و توسعه است.

منبع : digiato

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا