چه آیندهای در انتظار کامپیوترهای شخصی رومیزی است؟
راهاندازی فوق سریع
برخی از ما کامپیوترهای رومیزی را به یاد میآوریم که از زمان فشاردادن دکمهی روشن و خاموش تا راهاندازی نهایی به صرف چند دقیقه زمان نیاز داشتند. امروزه و با گسترش هرچه بیشتر درایوهای SSD، سرعت بارگذاری بسیار افزایش یافته است اما هنوز تا رسیدن به قابلیت راهاندازی فوق سریع (Instant On) کامپیوترها راه زیادی در پیش داریم. ازطرفی، روند توسعهی کنونی و آزمایشهای متعدد کاربران و کارشناسان سختافزار نشان میدهد که میتوان به چنین وضعیتی دست یافت. سال گذشته، کارشناسان تامزهاردور توانستند با استفاده از درایو Optane اینتل و کمی تنظیمات کاربردی، یک کامپیوتر شخصی مجهز به ویندوز ۱۰ را در مدت ۴/۹ ثانیه بارگذاری کنند.
در پنج تا ۱۰ سال آینده، قطعا شاهد پیشرفتهای کاربردی بیشتری در حوزهی ذخیرهسازی و همچنین قطعات سختافزاری متعدد کامپیوترهای شخصی خواهیم بود. قطعاتی همچون مادربرد، پردازندههای مرکزی و رم، پیشرفتهایی را تجربه میکنند که ما را هرچه بیشتر به بارگذاری فوق سریع نزدیک خواهد کرد. حداقل میتوان انتظار داشت که در آیندهی مذکور، چند ثانیهای از زمان بارگذاری کامپیوترها کاسته شود. بهعلاوه کامپیوترهای شخصی آینده همچون نمونههای ویندوزی مجهز به پردازندهی آرم، شانس بالایی در پیادهسازی قابلیت بارگذاری فوق سریع دارند.
گوشیهای هوشمند و تبلتها از لحاظ ساختاری شباهتهایی با کامپیوتر شخصی دارند. درواقع میتوان ادعا کرد آنها بارگذاری سریع و دسترسی به یک کامپیوتر (بهمعنای دستگاهی با قابلیت پردازش) را در اختیار کاربر قرار میدهند. با توجه به این شباهت باید از خود بپرسیم که آیا گوشیهای هوشمند جایگزین کامپیوترهای شخصی میشوند؟
کامپیوتر رومیزی جیبی
امروزه گوشیهای هوشمند حرفهای از بسیاری از لپتاپهای موجود در بازار قدرتمندتر هستند. فرایند تولید هفت نانومتری اکنون در پردازندههایی همچون کوالکام اسنپدراگون ۸۵۵، اپل A12 و هواوی کرین ۹۸۰ استفاده میشود و SoCهای پنج نانومتری نیز در آیندهی نزدیک به بازار میآیند. حتی برخی کارشناسان، فرایند تولید سه نانومتری را برای سال ۲۰۲۲ پیشبینی میکنند که قدرت و بازدهی بیشتری را به دستگاههای همراه خواهد آورد.
شرکتهای فعال در صنعت فناوری از سالها پیش تلاش میکنند تا فاصلهی میان گوشیهای هوشمند و کامپیوترهای شخصی را کاهش دهند. آنها لوازم جانبی همچون داک اتصال گوشی ارائه میکنند که تاکنون موفقیتهای نسبی هم در بازار داشتهاند. بهعنوان مثال سامسونگ پلتفرم DeX را توسعه داد که تجربهای شبیه به کامپیوترهای رومیزی را با اتصال گوشی هوشمند به نمایشگر فراهم میکند. کاربر با استفاده از پلتفرم مذکور و یک صفحهکلید و ماوس، بهنوعی کامپیوتر شخصی را بهصورت همراهبا خود حمل میکند. البته Dex نمیتواند بهصورت کامل جایگزین تجربهی کامپیوتر رومیزی شود، اما بههرحال با تکامل و توسعه، بهمرور جای خود را در میان کاربران پیدا خواهد کرد.
از تجربهها و قابلیتهای دیگری که گوشیهای هوشمند را به کامپیوتر رومیزی نزدیک میکنند، میتوان به قابلیت Continuity در macOS و اپلیکیشن Your Phone در ویندوز اشاره کرد. با استفاده از قابلیتهای مذکور میتوان کاربردهایی همچون تأیید هویت، پاسخ به تماسهای صوتی، ارسال پیام، ثبت تصویر و انتقال فایل به محیط کامپیوتر رومیزی را بهراحتی انجام داد.
منبع: زومیت