مروری بر گزارش روندنگاری ارتباطات موبایل در گذار به نسل ششم (۶G)
در متن گزارش دلایل ایجاد نسلهای جدید شبکه موبایل اینگونه بیان شده است: “هر کاربرد جدیدی که برای شبکه موبایل تعریف میشود، معیارهای کلیدی خاص خود را از نظر نرخ تبادل داده، تاخیر، مصرف انرژی و تعداد اتصالات در واحد سطح دارد. برای دستیابی به معیارهای کلیدی مورد نیاز که امکان ارائه کاربردهای نوظهور را برآورده میسازد، تغییر در معماری و ساختار شبکه ضمن بهرهگیری از فناوریهای جدید ضروری است. در واقع، اگر کاربردهای جدید را به منزله تقاضا و نوآوری در شبکه را به منزله عرضه در نظر بگیریم، ارتباطات موبایل به مثابه یک بازار است که عرضه و تقاضا دائماً یکدیگر را تحریک مینمایند.”
گزارش ابتدا با شرح روند تغییرات نسلهای قبلی موبایل از ۱G تا ۴G آغاز میشود، هر چند که متاسفانه بسیاری از جزییات مربوط به این نسلها را پوشش نداده است. در فصل بعدی که مفصلاً به ۵G پرداخته است، ویژگیهای متمایزکننده آن ذکر شده است که از جمله میتوان به فشردهسازی در شبکه ۵G از طریق ایجاد سلولهای کوچک اشاره کرد. سلولهای کوچک در مقاله اینگونه تعریف شده است: “[سلولهای کوچک] ایستگاههای پایه با توان ارسالی کم و شعاع محدود هستند که به موازات ایستگاههای اصلی به کاربران سرویس میدهند.”
همچنین هوشمندسازی کنترل و مدیریت شبکههای موبایل در گزارش مورد توجه قرار گرفته و دلایل آن بدین صورت مطرح شده است: “دلیل نخست پیشرفتهایی که در یک دهه گذشته در زمینه علم یادگیری ماشین حاصل شده (به ویژه یادگیری عمیق) که توان کامپیوترها را در استخراج الگوهای پیچیدهتر و انجام وظایف سنگینتر افزایش داده است. دلیل دیگر در ارتباط با گرایش به یادگیری ماشین، پیچیدگی فراوان شبکههای موبایل نسل پنجم است، که با روشهای موجود به دشواری قابل حل است یا اصلاً قابل حل نیست.”
فصل آخر گزارش نیز به بررسی چندین مقاله در خصوص نسلهای بعدی شبکه موبایل (به طور خاص ۶G) میپردازد که حاوی اطلاعات جالبی برای علاقهمندان به فناوری است. جدول زیر خلاصهای است از آن چه که در این فصل به عنوان گرایشهای ارتباطات شبکه موبایل معرفی شده است.
منبع:شبکه-مگ