فیفا در جام جهانی ۲۰۲۲ از فناوری تشخیص آفساید نیمه‌خودکار استفاده می‌کند.

فدراسیون بین‌المللی فوتبال اعلام کرد که در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر از فناوری جدیدی برای تشخیص آفساید استفاده می‌کند. این فناوری با استفاده از دوربین‌‌ها و سنسور محل دقیق بازیکنان و توپ را اندازه‌گیری می‌کند و با سرعت و دقت بالایی یک مدل سه بعدی از خط آفساید برای داوران ایجاد می‌کند.

فیفا رسما اعلام کرد که فناوری تشخیص آفساید نیمه خودکار (SAOT) آن‌ها برای استفاده در جام جهانی قطر آماده است. در این فناوری، از چندین دوربین برای ردیابی حرکات بازیکنان استفاده می‌شود و همچنین یک سنسور در داخل توپ قرار گرفته که با کمک آن‌ها، تصاویر سه‌بعدی از وضعیت مسابقه به سرعت روی نمایشگر نمایش داده می‌شود.

هر یک از استادیوم‌های قطر دارای ۱۲ دوربین در زیر سقف‌های خود خواهند بود که می‌توانند در یک ثانیه ۵۰ بار از ۲۹ نقطه بدن بازیکنان نمونه‌برداری کنند. سپس داده‌های ضبط شده توسط هوش مصنوعی پردازش می‌شوند تا یک خط آفساید سه‌بعدی برای کمک به تیم VAR ایجاد شود.

دقت و سرعت فناوری جام جهانی ۲۰۲۲ قطر

«یوهانس هولزمولر»، مدیر نوآوری فیفا در نشست خبری آنلاین خود توضیح می‌دهد که سنسور موجود در توپ مسابقه، شتاب ضربات را اندازه‌گیری می‌کند تا در نهایت خط آفساید دقیق‌تری تشکیل شود. او توضیح می‌دهد که با وجود این فناوری، در عرض چند ثانیه پس از آفساید احتمالی، یکی از داوران تیم VAR می‌تواند وضعیت آن را بررسی کند.

طبق گزارش ESPN، سیستم جدید میانگین زمان لازم برای تصمیم‌گیری در مورد آفساید را نیز از ۷۰ ثانیه به ۲۵ ثانیه کاهش می‌دهد.

بنابراین فیفا برای سومین جام جهانی متوالی، فناوری جدیدی را برای کمک به داوران معرفی می‌کند. فناوری خط دروازه پس از یک اشتباه داوری مشهور در سال ۲۰۱۰، سرانجام برای مسابقات جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل آماده شد. سپس در سال ۲۰۱۸ و جام جهانی روسیه، سیستم کمک داور ویدیویی یا VAR برای اولین بار مورد استفاده قرار گرفت.

با این وجود، انتظار می‌رود که سیستم جدید تشخیص آفساید، دقت و سرعت بیشتری نسبت به سیستم کمک داور ویدیویی داشته باشد. «پیرلوئیجی کولینا»، داور بازنشسته معروف و مدیر برنامه داوری فیفا می‌گوید: «هرچند این ابزارها کاملا دقیق هستند، اما باز هم دقت آن‌ها می‌تواند بهبود پیدا کند.»

مطالب مرتبط