اخبار قدیمیبدافزارکسب و کار

درآمد عجیب باج‌افزارها در سال ۲۰۲۳

پرداخت‌ باج از طریق بدافزارهای مختلف از ۵۶۷ میلیون دلار در سال ۲۰۲۲ به ۱.۱ میلیارد دلار در ۲۰۲۳ رسیده است.

پرداخت‌های باج‌افزارها رکورد های پیشین را شکست و در سال ۲۰۲۳ برای اولین‌بار به بالای ۱.۱ میلیارد دلار رسید این رقم در سال ۲۰۲۲ کاهش داشته است، اما سال گذشته میلادی یک دوره فوق‌العاده سودآور برای باج‌افزارها بوده است.

به گزارش Chainalysis، پرداخت‌ باج از طریق بدافزارهای مختلف در سال گذشته میلادی تقریباً دو برابر شد، یعنی از ۵۶۷ میلیون دلار در سال ۲۰۲۲ به ۱.۱ میلیارد دلار رسید. بیشتر تمرکز این افراد روی مؤسسات بزرگ، بیمارستان‌ها، مدارس و سازمان‌های دولتی متمرکز بوده است.

در سال ۲۰۲۳ حدودا ۴۶ سیستم بیمارستانی در ایالات متحده مستقیماً تحت‌تأثیر باج‌افزارها قرار گرفتند و به دلیل عدم دسترسی به سیستم‌های فناوری اطلاعات بیماران دچار اختلال شدند. این رقم به نسبت سال هاس گذشته افزایش بسیار زیادی داشته است.

رکورد باج‌افزارها در سال ۲۰۲۳

با کاهش میزان باج‌افزارها در سال ۲۰۲۲، تصور میشد که ابزارها، قوانین و اقدامات امنیتی دلیل کاهش امار بوده، اما به نظر می‌رسد این سال را باید جدا از سال های دیگر در نظر گرفت و احتمالاً مسائل ژئوپلتیکی مانند حمله روسیه به اوکراین موجب کاهش میزان باج‌ها شده بود. درگیری بین این دو کشور، نه تنها عملکرد برخی از مهاجمان سایبری را مختل کرد، بلکه تمرکز آن‌ها را از منافع مالی به حملات سایبری با انگیزه سیاسی و اهداف جاسوسی و تخریب تغییر داد.

بسیاری از اپراتورهای باج‌افزارها در اروپای شرقی مانند روسیه و اوکراین مستقر هستند؛ به همین علت با فروکش‌کردن اتش نسبی جنگ بین دو کشور، شاهد رشد رقم باج‌افزارها در سال ۲۰۲۳ هستیم. براساس برخی گزارش‌ها و امار ها، در سال ۲۰۲۳ حدود ۵۳۸ نوع باج‌افزار جدید ایجاد شده است.

اپراتورهای باج‌افزارها در سال ۲۰۲۳ معمولاً به سمت شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ رفته‌اند، که این موضوع باعث گرفتن باج های کلان خواهد شد برای مثال تنها از استودیوی معروف MGM حدود ۱۰۰ میلیون دلار باج گرفته شد.

تا زمانی که تعداد حملات افزایش یابد و سازمان‌های بزرگ به پرداخت این باج‌‌ها ادامه دهند، عملیات باج‌افزارها می‌تواند بسیار سودآور باقی بماند. به‌طورکلی، سال ۲۰۲۳ با وجود تلاش‌های قانونی برای محدود کردن این افراد، سال خوبی برای باج‌افزارها بوده است.

منبع:دیجیاتو

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا