تراشه جدید اسنپدراگون شرکت کوالکام از شارژ سریع ۱۵۰ واتی پشتیبانی خواهد کرد
کمپانی کوالکام در روز ۳۰ نوامبر (۹ آذر ماه) از تراشه پرچمدار سال ۲۰۲۲ خود رونمایی خواهد کرد. تراشه جدید تحتعنوان اسنپدراگون ۸ Gen1 روانه بازار خواهد شد. این موضوع نشاندهنده یک تغییر نام بزرگ در هویتی است که پس از سالها ایجاد شده است. هنوز مشخص نیست که آیا استفاده از این نام نسبت به اسنپدراگون ۸۹۸ ارجحیت خواهد داشت یا خیر. اما به هرحال تراشه جدید به لطف استفاده از فرآیند ۴ نانومتری سامسونگ با پیشرفتهای عملکردی عمده به بازار عرضه خواهد شد.
بر اساس اعلام یک شخص خبرچین با شناسه Digital Chat Station این تراشه جدید دارای جوانب دیگری است که مشتریان و کمپانیهای تولیدکننده دستگاههای اندرویدی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. ظاهرا تراشه جدید با قابلیت پشتیبانی از شارژ سریع ۱۵۰ واتی روانه بازار میشود. با اینحال نخستین اسمارتفونهای عرضه شده با این تراشه احتمالا از چنین قابلیتی بهرهمند نخواهند شد.
به گفته یک منبع آگاه چینی بسیار قابل اعتماد، تراشه اسنپدراگون ۸ Gen1 از استاندارد شارژ سریع ۱۵۰ واتی پشتیبانی خواهد کرد. با اینحال نخستین مدلهای این تراشه فاقد چنین قابلیتی خواهند بود. دلیل این موضوع روشن نیست؛ اما احتمالا دستگاههایی نظیر شیائومی ۱۲ و موتورولا اج ۳۰ اولترا را بهطور مستقیم تحت تاثیر قرار خواهد داد. البته این پدیده برای شیائومی مشکل بزرگی بهشمار نخواهد رفت.
از این گذشته در حال حاضر این شرکت فناوری شارژ ۱۲۰ واتی خود را در اختیار دارد و این مشخصه برای بسیاری از مشتریان نسبتا لذتبخش است. از سوی دیگر موتورولا رکوردهای جدیدی را نخواهد شکست. پرچمدار آینده موتورولا با قابلیت شارژ سریع ۶۸ واتی عرضه خواهد شد. بههرحال این موضوع کماکان یک پیشرفت بزرگ برای موتورولا بهشمار میرود. البته لنوو (شرکت بزرگ پشت نام تجاری موتورولا) قادر به ارائه امکاناتی فراتر از این حد است؛ اما هنوز ضرورت عرضه آنها در محصولات موتورولا را احساس نکرده است.
نخستین اسمارتفونهای مجهز به تراشه اسنپدراگون ۸ Gen1 فاقد قابلیت شارژ ۱۵۰ واتی خواهند بود
به گفته Digital Chat Station، کمپانی کوالکام قابلیت پشتیبانی از شارژ سریع حداکثر ۱۵۰ واتی را به دومین مجموعه از تراشههای تولیدی خود که در اواخر سال ۲۰۲۱ عرضه میشوند؛ اضافه خواهد کرد. لذا این تراشهها توسط دستگاههای عرضه شده طی ۳ ماهه نخست سال ۲۰۲۲ بهکار گرفته خواهند شد. بر اساس گزارشات، این فناوری قادر به شارژ باتریها ظرف مدت ۱۰ دقیقه خواهد بود. البته این موضوع به ظرفیت باتری بستگی دارد. اما بهنظر میرسد که مدت زمان اعلام شده مربوط به یک باتری ۴۵۰۰ الی ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی خواهد بود؛ رکوردی که تقریبا در گوشیهای پرچمدار امروزی نیز مشاهده میشود.
در حال حاضر کوالکام از استاندارد Quick Charge 5 خود استفاده میکند. این استاندارد به لطف استفاده از فناوری موسوم به Dual Charge قادر به شارژ ۰ تا ۵۰ درصدی باتری ظرف مدت تنها ۵ دقیقه خواهد بود. کوالکام به منظور اطمینان از عملکرد بینقص این فناوری از ۱۲ تکنیک حفاظتی مجزا برای ولتاژ، شدت جریان و دما بهره گرفته است. انتظار میرود که با عرضه تراشه اسنپدراگون ۸ Gen1 و به منظور پشتیبانی از شارژ ۱۵۰ واتی از استاندارد جدیدی رونمایی شود.
موضوع عجیب اینکه بر اساس شنیدهها شرکت سامسونگ برای پرچمداران آینده سری گلکسی S22 خود از شارژ سریع ۲۵ واتی استفاده خواهد کرد. این رقم در مقایسه با سایر پرچمداران سال ۲۰۲۲ به میزان قابلتوجهی کمتر است. با اینحال برای مدلهای مجهز به تراشه اسنپدراگون کماکان جای امیدواری وجود دارد.
منبع : itresan