پربازدید هارویداد هانرم افزار

با ۴ مورد از بهترین مرورگرها برای لینوکس آشنا شوید

به نقل از کلیک

در این مطلب به معرفی چهار مورد از بهترین مرورگرهای وب برای لینوکس پرداخته و مزایا و معایب آن ها را با یکدیگر مرور می کنیم.

امروزه مرورگرهای بسیاری برای سیستم عامل لینوکس عرضه شده اند که البته بسیاری از آن ها قابلیت پشتیبانی از توزیع ها را ندارند. خوشبختانه در این میان گزینه های دیگری نیز هستند که علاوه بر سازگاری با اکوسیستم و توزیع های لینوکس، عمده نیاز کاربران را نیز پوشش می دهند.

همانطور که می دانید برخی از مرورگرهای لینوکس روی سیستم عامل های دیگر مانند ویندوز و مک اجرا نمی شوند. این در حالی است که مرورگرهای شناخته شده و شاخص ویندوز و مک قابلیت اجرا روی لینوکس را نیز دارند. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با ۴ مورد از بهترین مرورگرهای وب برای لینوکس آشنا کنیم.

۱. Chrome

مرورگر وب کروم متعلق به کمپانی گوگل بوده و عملکرد آن روی سیستم عامل لینوکس، به خوبی سیستم عامل های دیگر است. نسخه لینوکس کروم، امکان استفاده از تمام افزونه های این مرورگر روی ویندوز را برای کاربر فراهم آورده و در ضمن، شامل ویژگی های چندپردازشی و همگام سازی حساب کاربری گوگل نیز می شود.

کروم روی لینوکس، از ویژگی های متعددی نظیر پلاگین مخصوص Flash، افزونه ها، اکستنشن ها، امنیت عالی و همگام سازی بین پلتفرم های مختلف دستگاه های موبایل، پشتیبانی می کند. از لحاظ کارایی، کروم نه تنها سریع تر از سایر مرورگرهای وب عمل می کند، بلکه تنها بروزری است که نتفلیکس را به طور محلی روی لینوکس به اجرا در می آورد.

مزایا:

پشتیبانی گوگل
رابط کاربری ساده و تمیز
سریع و قابل سفارشی سازی
قابلیت های داخلی برای مسدودسازی تبلیغات
سرعت بالا
یکپارچگی با اکوسیستم اپلیکیشن های گوگل

معایب:

قابل اجرا تنها روی DEB و RPM 64 بیتی
نصب پیچیده
ارسال داده های کاربر برای گوگل
عدم هماهنگی بین توافق صدور جواز و اصول FOSS

۲. Firefox

فایرفاکس رقیب سرسخت کروم است که محبوبیت بسیاری نزد کاربران دارد. این مرورگر به طور پیشفرض روی اکثر نسخه های دیسترو نصب می شود و قدرت آن روی سیستم عامل لینوکس، کمتر از نسخه ویندوز نیست.

فایرفاکس دارای یک کتابخانه غنی از افزونه ها و تم های قابل دسترس بوده، و از قابلیت همگام سازی بین نصب های مختلف برنامه، از جمله نسخه های موبایل، برخوردار است. فایرفاکس سرعت قابل قبولی داشته و دارای بهترین کارایی جاوا اسکریپت است.

مزایا:

بهینه شده برای لینوکس
سرعت بیشتر نسبت به نسخه های قبلی به سبب موتور کوانتومی
مطابقت با استانداردها
مرورگری برجسته با اکوسیستم غنی از تم ها و افزونه ها

معایب:

رابط کاربری ضعیف
امکان تاخیر گاه به گاه در هنگام بالا آمدن

۳. Brave

بریو، یک مرورگر نسبتا جدید بوده که توسط یکی از بنیانگذاران موزیلا، به نام برندن آیک طراحی و ساخته شده است. بریو روی دستگاه های مجهز به سیستم عامل لینوکس، ویندوز، مک، اندروید و iOS اجرا می شود. این مرورگر دارای طراحی زیبا و اعتبارنامه منبع باز بوده و مانع نمایش تبلیغات و ردیابی کاربر در حین گردش در وب می شود.

بریو به وسیله زبان های برنامه نویسی سی، سی پلاس پلاس و جاوا اسکریپت ساخته شده و تطابق زیادی با استانداردهای موجود دارد. این مرورگر با سرعت قابل قبولی اجرا می شود. جنبه متمایز و قابل توجه این مرورگر، حذف تبلیغات از وب سایت ها است. در واقع بریو با استفاده از مدل پول و توکن انحصاری خود، مبلغ هنگفتی را از طرف کاربران جهت ساخت محتوا به سازندگان یوتیوب و وب سایت ها می دهد تا به جای تبلیغ از آن ها استفاده کند. این مرورگر تلاش بسیاری کرده تا با مسدودسازی تبلیغات و ردیابی وب سایت ها، تجربه مطلوب و یکپارچه ای را در اختیار کاربر قرار دهد.

از طریق کیف پولی بریو، کاربر می تواند پاداشی را به تولید کننده های محتوای مورد علاقه خود داده و یا به طور ناشناس و ماهانه، در این کیف پول سهیم باشد. بدین ترتیب، درامد حاصل از تبلیغات به سایت هایی تعلق می گیرد که محبوبیت بیشتری نزد خوانندگان دارند.

بریو یکی دیگر از بهترین مرورگرهای وب برای لینوکس بوده که روی بهینه سازی داده ها، حفظ امنیت، و بهبود باتری نیز تمرکز کرده است.

مزایا:

طراحی خوب و زیبا
تجربه مرور وب سریع و امن
تمرکز روی امنیت و محرمانگی کاربران

معایب:

پشتیبانی ضعیف از افزونه ها
عدم وجود همگام سازی تا به این لحظه
عدم شفافیت در خصوص جایگزینی پرداخت ها درازای درآمد حاصل از تبلیغات

۴. Opera
یکی دیگر از بهترین مرورگرهای وب برای لینوکس ، اپرا است. علیرغم داشتن پایگاه کاربران کمتر در مقایسه با کروم و فایرفاکس، Opera باز هم از محبوبیت کافی جهت استفاده روی لینوکس برخوردار است.

این مرورگر برجسته، دارای یک نوار جانبی پیشفرض در سمت چپ است که ابزارهای چندوظیفگی متعدد، نظیر ایمیل، مسنجر، شماره گیر سریع، اخبار شخصی و موار د مشابه دیگر را باز می کند.

اپرا یک مرورگر خوب و پایدار است که به خوبی ویندوز، روی لینوکس نیز به اجرا در می آید. با اینکه تعداد افزونه های انحصاری اپرا در مقایسه با کروم و فایرفاکس کمتر است، اما می توان افزونه های کروم را در این مرورگر نصب کرده و مورد استفاده قرار داد.

اپرا می تواند با افزونه های دیگری مثل ایمیل، RSS، BitTorrent و حتی ویژگی های IRC نیز ترکیب و یکپارچه سازی شود. این مرورگر دارای حالت توربو بوده که به طور خاص برای ارتباطات کم سرعت، مفید واقع می شود.

اپرا یک ابزار مرور وب سبک با امنیت متوسط بوده که از قابلیت های مختلف مثل VPN نامحدود انحصاری، مسدودسازی تبلیغات، گزینه های شخصی سازی، و همگام سازی بین پلتفرم های مختلف (و همینطور گوشی های موبایل) پشتیبانی می کند.

مزایا:

مسدودگر تبلیغات و VPN داخلی
امکان انجام چندین وظیفه از طریق مرورگر
سرعت مناسب (مبتنی بر اساس مشابه برای ایجاد کروم)
حجم کم (سبک)
کتابخانه در حل گسترش از افزونه ها
امنیت مناسب

معایب:

قابل اجرا تنها روی DEB و RPM 64 بیتی
عدم سازگاری با تمام صفحات وب
تعداد افزونه های کم
رابط کاربری کوچک
غیر قابل سفارشی سازی
در این مطلب، تنها چهار مورد از بهترین مرورگرهای وب برای لینوکس معرفی شده که عمده آن ها جزو مرورگرهای معروف به حساب می آیند. با این حال، مرورگرهای دیگری نیز جهت استفاده روی سیستم عامل لینوکس قابل دسترس هستند که در صورت تمایل می توانید از آن ها استفاده کنید.

منبع: maketecheasier

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا