شبکه

اپل برای توسعه فناوری ۶G در حال جذب مهندسان خبره است

گفته می‌شود اپل به‌دنبال استخدام تعداد زیادی مهندس برای توسعه‌ی فناوری نسل ششم شبکه‌ی موبایل است.

به نقل از زومیت غول فناوری واقع در کوپرتینو چندی پیش در مراسمی موسوم به Hi Speed، نسل جدید آیفون‌هایش را به‌عنوان اولین محصولات مبتنی‌بر ۵G خود، رونمایی کرد و نکته‌ی جالب این است که اپل در هر ۴ آیفون در کنار مودم‌های X55 کوالکام، از آنتن‌های ارتباطی خود به‌منظور ارائه‌ی ۵G استفاده کرده است؛ اتفاق مهمی که بیش‌از هر زمانی به شایعات مبنی بر تولید مودم‌های اختصاصی دامن می‌زد. دیری نپاید که جانی سروجی، مدیر اشد سخت‌افزار اپل، در بیانیه‌ای این امر را تأیید و اظهار داشت که این شرکت توسعه‌ی مودم‌های سلولار را در اولویت قرار داده که می‌تواند نقطه‌ی عطفی در کاهش وابستگی این شرکت به کوالکام باشد.

بنابر گزارش اپل‌اینسایدر و به نقل از مارک گِرمن از بلومبرگ، اپل کار را از توسعه‌ی فناوری ۵G فراتر گذاشته و از قرار معلوم، به‌دنبال جذب مهندسانی برای تکمیل تیم توسعه‌ی فناوری ۶G است. به‌گفته‌ی گِرمن، فهرست استخدامی این شرکت مربوط به موقعیت دفاتر اپل در سیلیکون‌ولی و سَن دیگو است. این دقیقا جایی است که این شرکت در زمینه‌ی توسعه فناوری بی‌سیم و طراحی تراشه فعالیت می‌کند.

به‌ادعای گزارش مذکور، حیطه‌ی کاری افرادی که برای این مشاغل استخدام شده‌اند، به طراحی و تحیق‌وتوسعه‌ی فناوری‌های مرتبط با نسل ششم شبکه‌ی موبایل، سیستم‌های ارتباطی بی‌سیم برای شبکه‌های دسترسی رادیویی و حضور فعال در مجامع صنعتی و دانشگاهی علاقه‌مند به فناوری ۶G مربوط می‌شود. گفتنی است اپل با پیوستن به گروه صنعت ۶G موسوم به (ATIS) علاقه‌ی به این فناوری را نشان داده بود و اکنون با استخدام مهندسان خبره در این حوزه مُهر تأیید دیگری بر این ماجرا می‌زند. بیانیه‌ی استخدامی اپل به شرح زیر است:

شما فرصت منحصربه‌فرد و پاداش دهنده‌ای برای ساخت نسل بعدی فناوری بی‌سیم دارید که تأثیر زیادی بر محصولات آینده‌ی اپل خواهد داشت. در این نقش شما در مرکز یک گروه تحقیقاتی پیشرفته خواهید بود که مسئولیت ایجاد فناوری‌های دسترسیِ رادیویی در دهه‌ی آینده را دارد.

اپل از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ از سخت‌افزار «باند پایه» اینتل استفاده می‌کرد؛ اما گفته می‌شود که اینتل قادر به ارائه‌ی به موقع فناوری ۵G برای ارائه در سال ۲۰۲۰ نبوده است و همین موضوع باعث توافق اپل و کوالکام انجامید. شایعات مربوط به علاقه‌ی اپل به فناوری مودم به سال ۲۰۱۴ باز می‌گردد؛ اما گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد که اپل درحالی‌که در دادگاه با کوالکام مبارزه می‌کرد، برنامه‌های تولید مودم اختصاصی خود را به‌صورت چشمگیری تقویت کرده است.

اپل در سال ۲۰۱۷ از کوالکام به دلیل هزینه‌های صدور مجوز ثبت اختراع شکایت کرد؛ اقدامی که موجب تشدید مسائل حقوقی در سراسر جهان شد و سرانجام در آوریل ۲۰۲۰، دو شرکت یادشده به توافق رسیدند. با توافق کوالکام و اپل، اینتل توسعه‌ی فناوری مودم ۵G خود را متوقف کرد و سرانجام نمونه کارهای ثبت اختراع و بخش مودم‌های ۵G خود را با بیش از ۲۲۰۰ کارمند به قیمت یک میلیارد دلار به اپل فروخت. فراتر از مالکیت معنوی بخش مودم‌های اینتل، اپل طی چند سال گذشته استعدادهای مهندسی را از کوالکام و دیگر بازیگران اصلی صنعت استخدام کرده است.

بااین‌اوصاف، اپل در حال توسعه‌‌ی مودم‌های ۵G اختصاصی خود برای کاهش بیشتر وابستگی به کوالکام است. گفته می‌شود آخرین تلاش اپل برای تولید ماژول‌های AiP نشان می‌دهد این شرکت برای توسعه‌ی ماژول‌های RF جلویی (RF-FEM) به پیشرفت‌هایی دست یافته است و با سرعت به‌سمت هدف نهایی‌اش به‌منظور تأمین مودم ارتباطی محصولاتش حرکت می‌کند. فراتر از آن، این شرکت با شروع توسعه‌ی ۶G به‌نوعی قصد دارد رقبا را با چالش مواجه کند و توشه‌ای برای پیشتازی در آینده‌ی این فناوری در اختیار داشته باشد.

اپل بعد از توافق با کوالکام، به‌منظور ارائه‌ی فناوری ۵G در خانواده‌ی آیفون ۱۲ از مودم‌های این شرکت موسوم به X55 بهره می‌گیرد. غول دنیای فناوری در سطح جهانی از فرکانس sub-6GHZ و تنها در ایالت متحده‌ی آمریکا از فرکانس بسیار پر سرعت mmWave پشتیبانی می‌کند. با وجود این محدودیت، فناوری ۵G باعث ایجاد چرخه‌ی فوق‌العاده‌ای از تقاضا در سراسر جهان، به‌ویژه در کشورهایی با زیرساخت شبکه‌ی قوی مانند چین شده است.

دقیقا مشخص نیست که مودم های داخلی اپل چه زمانی آماده می‌شوند؛ اما اعتقاد بر این است که اپل در وهله‌ی نخست قصد دارد با اضافه‌کردن شرکت‌های جدید به زنجیره‌ی تأمین، محدوده‌ی استفاده از فرکانس فوق‌سریع mmWave را در آیفون ۱۳ گسترش و احتمالا با بلوغ این فناوری به پشتیبانی از ۵G برای باند‌های بیشتر در سراسر جهان ادامه دهد.

به‌طورکلی، انتظار نمی‌رود فناوری ۶G به این زودی‌ها روانه بازار شود؛ اما بیانیه‌ی استخدامی اپل نشان می‌دهد که این شرکت برای به چالش رقبای سنتی این صنعت بسیار مشتاق است. درنهایت، باید به این نکته توجه داشت که درحالی‌که هسته‌ی اصلی فناوری‌های ۶G تعریف شده است، بااین‌حال، استفاده و عمومی‌شدن این فناوری سالیان متمادی یا شاید تا یک دهه دیگر به‌طور انجامد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا