شبکه اجتماعیتکنولوژیسخت افزارنرم افزار

ایمپلنت نئو چینی رغیب جدید ایلان ماسک 

چین در حال آماده‌سازی برای آزمایش‌های جسورانه ایمپلنت مغزی خود است. ایمپلنت نئو (NEO)، که رابط مغز و رایانه به شمار می‌رود، به لطف سیستم نوآورانه‌ای قادر است تنها در یک ساعت و ۴۰ دقیقه به طور موفقیت‌آمیز کاشته شود.

به گزارش ایسنا، چین در حال برداشتن گام‌های مهمی در زمینه فناوری رابط مغز و کامپیوتر (BCI) است و برنامه‌هایی برای آزمایش بالینی گسترده این فناوری در سال آینده دارد.

طبق اعلام مرکز علم و فناوری شانگهای، دستگاه پیشرفته‌ای به نام «فرصت عصبی الکترونیکی» (NEO) تاکنون نتایج قابل توجهی در سه بیمار نشان داده است.

ایمپلنت نئو برای کمک به بیماران مبتلا به آسیب نخاعی طراحی شده است. این دستگاه یک رابط مغز و رایانه نیمه‌تهاجمی است که توسط محققان شرکت نوراکل تکنولوژی و تیم مهندسی زیست‌پزشکی دانشگاه شینهوا، به رهبری هونگ بو، توسعه یافته است.

این ایمپلنت با موفقیت در بدن یک بیمار ۳۸ ساله مبتلا به ضایعه نخاعی در شانگهای کاشته شد. این بیمار که پس از یک سانحه رانندگی توانایی حرکت و استفاده از دست خود را از دست داده بود، حالا می‌تواند از طریق دستکش پروتزی سیگنال‌های مغزی خود را برای انجام فعالیت‌های روزمره مانند برداشتن لیوان یا باز کردن درب بطری استفاده کند.

ایمپلنت‌های مغزی

در این فرآیند، دستگاهی به اندازه یک سکه در جمجمه بیمار قرار گرفت تا سیگنال‌های عصبی از نواحی حسی و حرکتی مغز جمع‌آوری کند. انتقال این سیگنال‌ها نیز توسط یک سیم‌پیچ مغناطیسی خارجی از طریق پوست سر انجام می‌شود.

در حالی که شرکت نورالینک متعلق به ایلان ماسک تراشه‌ها را به طور مستقیم در مغز قرار می‌دهد، NEO از رویکرد نیمه‌تهاجمی استفاده می‌کند، به طوری که الکترودها در خارج از قشر مغز قرار دارند و از تماس مستقیم با بافت مغز جلوگیری می‌شود.

مائو یینگ، رئیس مرکز ملی اختلالات عصبی و مدیر بیمارستان هواشان، که بخشی از تیم این کاشت بود، اعلام کرد که نتایج به دست آمده از آنچه که انتظار می‌رفت، فراتر بوده است.

این جراحی که در نوامبر انجام شد، تنها طی یک ساعت و ۴۰ دقیقه و به لطف سیستم محلی‌سازی آنلاین عملکرد مغز، با موفقیت انجام شد. این نوآوری به جراحان امکان می‌دهد که به سرعت نواحی حسی و حرکتی مغز را شناسایی کنند.

ایمپلنت‌های مغزی چینی

دستگاه NEO قبلاً در دو کاشت انجام‌شده در پکن در سال گذشته کارایی خود را اثبات کرده است. در این کاشت‌ها، بیماران فلج توانستند به طور مستقل نشانگر رایانه را حرکت دهند و حتی آب بنوشند.

در ماه اوت، NEO اولین رابط مغز و رایانه‌ای بود که موفق به دریافت تأیید ویژه از مقامات چین برای دستگاه‌های پزشکی نوآورانه شد و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۷ برای استفاده بالینی در دسترس قرار گیرد.

آینده آزمایش‌ها شامل حداقل ۳۰ کاشت در سراسر چین است.

تائو هو، معاون مؤسسه میکروسیستم‌ها و فناوری اطلاعات شانگهای در آکادمی علوم چین، تاکید کرد که رابط مغز و رایانه ترکیبی از هوش مصنوعی، مدارهای مجتمع و فناوری زیست‌پزشکی است که به عنوان یک صنعت نوظهور نیاز به سرمایه‌گذاری گسترده در منابع مختلف دارد.

در سطح جهانی، در حالی که چین بر توسعه فناوری رابط مغز و رایانه نیمه‌تهاجمی متمرکز است، شرکت نورالینک ایلان ماسک به گسترش ابتکارات خود ادامه می‌دهد. این شرکت به تازگی تأییدیه مطالعه امکان‌سنجی خود را برای ادغام ایمپلنت‌های مغزی با بازوهای رباتیک کمکی اعلام کرده است.

نورالینک از ایمپلنت‌های مغز و رایانه برای آزادسازی فیزیکی و دیجیتال بیماران استفاده می‌کند و پیشرفت‌هایی در کمک به بیماران مبتلا به فلج چهار اندام داشته است تا بتوانند دستگاه‌هایی مانند رایانه‌ها و گوشی‌های هوشمند را تنها با افکار خود کنترل کنند. این شرکت همچنین در حال گسترش فعالیت‌های خود در سطح بین‌المللی است و کانادا برنامه‌ای را برای استخدام بیماران جهت آزمایش این فناوری‌ها آغاز کرده است.

منبع ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا