هوش مصنوعی

زبان فارسی در حال اضافه شدن به هوش مصنوعی سامسونگ

پشتیبانی از زبان فارسی به زودی به قابلیت‌های هوش مصنوعی Galaxy AI در دستگاه‌های گلکسی اضافه می‌شود.

بیش از یک سال از معرفی هوش مصنوعی اختصاصی سامسونگ، یعنی Galaxy AI، برای دستگاه‌های گلکسی می‌گذرد. این در حالی است که سامسونگ پیش‌تر اعلام کرده بود زبان فارسی به این سیستم هوش مصنوعی در زمان معرفی سری S24 اضافه خواهد شد. با این حال، توسعه این قابلیت همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار داشت. هرچند پیگیری‌های انجام‌شده از پشتیبانی احتمالی زبان فارسی در آینده‌ای نامشخص خبر می‌داد، اما زومیت اخیراً به شواهدی دست یافته که نشان می‌دهد بسته‌های زبان فارسی برای Galaxy AI در حال توسعه هستند.

به طور دقیق‌تر، در بازدید از صفحه‌های گلکسی استور، به‌طور تصادفی با یکی از اپلیکیشن‌های مرتبط با بسته‌های زبانی مورد نیاز برای اجرای مدل‌های هوش مصنوعی گفتاری و نوشتاری Galaxy AI مواجه شدیم. این اپلیکیشن احتمالاً برای ترجمه همزمان از انگلیسی به فارسی در بخش‌های Interpreter و ترجمه چت‌ها و تماس‌ها استفاده خواهد شد.

صفحه یک اپلیکیشن در گلکسی استور

از آنجا که این اپلیکیشن هنوز به‌صورت عمومی در دسترس نیست و آخرین به‌روزرسانی آن مربوط به ژانویه ۲۰۲۵ است، می‌توان نتیجه گرفت که اضافه‌شدن زبان فارسی به Galaxy AI غیرممکن نیست. با این حال، توجه به حجم کم بسته (تنها ۱۱ مگابایت، در مقایسه با بسته ۹۰ مگابایتی زبان عربی)، نشان می‌دهد که این قابلیت در مراحل ابتدایی توسعه قرار دارد و تکمیل آن زمان‌بر خواهد بود.

برای اطمینان از این موضوع، بررسی‌های دقیق‌تر فایل APK این اپلیکیشن نشان داد که دیتابیس‌هایی از کلمات فارسی در آن وجود دارد.

برنامه وین رار و نوت پد

البته این اپلیکیشن تنها بخش کوچکی از بسته‌های زبانی مورد نیاز برای Galaxy AI است و اپلیکیشن‌هایی مانند On-device resource و TTS که برای اضافه‌شدن زبان فارسی ضروری هستند، هنوز در گلکسی استور منتشر نشده‌اند. بنابراین، نصب این اپلیکیشن در حال حاضر برای کاربران فارسی‌زبان کاربردی نخواهد داشت. با این حال، می‌توان امیدوار بود که کاربردهای هوش مصنوعی در گوشی‌های گلکسی برای کاربران ایرانی به‌طور گسترده‌تری در دسترس قرار گیرد و به امکانات بصری و تولید عکس محدود نخواهد ماند.

از جمله کاربردهای نوشتاری و گفتاری این ابزارها می‌توان به ترجمه زنده و همزمان تماس‌ها، پاسخگویی خودکار، ضبط و رونویسی مکالمات، ابزارهای ترجمه، خلاصه‌نویسی و تصحیح متون، و همچنین رونویسی و خلاصه‌سازی فایل‌های صوتی اشاره کرد. ورود زبان فارسی به این مجموعه ابزارها، به‌طور قطع آن را به ابزاری کاربردی برای فارسی‌زبانان تبدیل خواهد کرد.

منبع زومیت

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا