آمریکا با تصویب قوانین جدید، تسلط خود بر حوزه هوش مصنوعی را مستحکم میکند.
دولت ایالات متحده اخیراً از وضع قوانین جدیدی خبر داده است که صادرات تراشههای مرتبط با هوش مصنوعی و فناوریهای مرتبط با آن را به کشورهای دیگر دشوارتر میکند و برخی از کشورها را از دسترسی به این فناوریها محروم خواهد ساخت.
خبرگزاری رویترز اخیراً گزارشی منتشر کرده که به قوانین جدید آمریکا در خصوص محصولات و فناوریهای مرتبط با هوش مصنوعی اشاره دارد. این قوانین صادرات این محصولات به سایر کشورها را به شدت محدود میکند. هدف اصلی از این اقدامات، حفظ انحصار فناوریهای پیشرفته در دستان ایالات متحده و متحدان آن است و جلوگیری از دسترسی کشورهای رقیب، به ویژه چین، به این فناوریها.
بر اساس این قوانین جدید، شرکتهای فعال در زمینه تولید تراشه و فناوریهای هوش مصنوعی با محدودیتهایی در تعداد تراشههای قابل صادرات به دیگر کشورها مواجه خواهند شد. البته کشورهای همپیمان ایالات متحده میتوانند با دریافت مجوز از این محدودیتها مستثنی شوند. این قوانین عمدتاً برای کشورهای غیرمتحد یا رقیب ایالات متحده، از جمله چین و روسیه، اعمال میشود. همچنین صادرات فناوریهای پیشرفته به کشورهایی چون چین، روسیه، ایران و کره شمالی بهطور کامل ممنوع شده است.
وزیر اقتصاد دولت جو بایدن اخیراً اشاره کرده است که ایالات متحده همچنان بهعنوان پیشرو در زمینه توسعه هوش مصنوعی و طراحی تراشهها شناخته میشود و این قوانین جدید به حفظ این موقعیت کمک خواهد کرد. همچنین، با برطرف کردن خلأهای قانونی در برخی بخشها، دسترسی چین به فناوریهای آمریکایی سختتر خواهد شد. آمریکا نگران است که چین از این فناوریها برای تقویت توان نظامی خود استفاده کند و به همین دلیل، در چهار سال گذشته رویکردهای متعددی را برای محدود کردن دسترسی چین به این فناوریها اتخاذ کرده است.
شرکتهای متاثر از قوانین جدید
این قوانین پس از ۱۲۰ روز از اعلام رسمی اجرایی خواهند شد، که به دولت ترامپ این امکان را میدهد تا در اجرای آن نقشی ایفا کند. با این حال، به نظر میرسد که ترامپ نیز دیدگاه مشابهی نسبت به دولت فعلی ایالات متحده خواهد داشت و احتمال لغو این قوانین کم است. محدودیتهای جدید عمدتاً شامل پردازشگرهای گرافیکی است که تولید آنها به عهده شرکتهایی مانند انویدیا و AMD است. به همین دلیل، سهام این شرکتها پس از اعلام خبر کاهش قابل توجهی را تجربه کرده است.
البته صادرات کارتهای گرافیک مخصوص بازی از این محدودیتها مستثنی است و سازندگان همچنان میتوانند آنها را به چین صادر کنند. همچنین، شرکتهای بزرگ فناوری نظیر آمازون، مایکروسافت و گوگل برای تأسیس مراکز داده مختص به هوش مصنوعی در دیگر کشورها، به مجوز دولت آمریکا نیاز خواهند داشت. پس از دریافت مجوز، این شرکتها میتوانند بدون نیاز به مجوز صادرات تراشه، قطعات مورد نیاز خود را وارد کرده و مراکز داده را در کشورهای مقصد راهاندازی کنند. در این میان، برخی پیشنیازهای امنیتی برای دریافت مجوز در نظر گرفته شده که موجب کاهش یک درصدی سهام این شرکتها شده است.
منبع دیجیاتو