چین با وجود تحریمها، یک میلیارد دلار تراشه انویدیا خرید
انویدیا اعلام کرده هیچ مدرکی مبنی بر فروش تراشههای هوش مصنوعیاش به چین وجود ندارد.

بهگزارش فایننشال تایمز، سه ماه پس از اعمال محدودیتهای سختگیرانه آمریکا بر صادرات نیمههادیها، نزدیک به یک میلیارد دلار تراشه هوش مصنوعی انویدیا بهصورت قاچاق به چین منتقل شده است.
نشریه فایننشال تایمز با استناد به قراردادهای فروش، اسناد شرکتی و منابع مطلع گزارش داده است که بازار سیاه پررونقی برای تراشههای آمریکایی در چین شکل گرفته است. در این میان، تراشههای ردهبالای B200 انویدیا نیز دیده میشود که اکنون به انتخاب اول شرکتهای بزرگ فناوری آمریکایی برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی تبدیل شدهاند. فروش این تراشهها به چین از سوی آمریکا ممنوع اعلام شده است.
اما خبرنگاران فایننشال تایمز در چین گزارش دادهاند که مجموعهای پیچیده از دلالان و اپراتورهای شخص ثالث دیتاسنترها با یکدیگر همکاری کردهاند تا با قاچاق رکهای آماده، به نیاز روزافزون بازار چین به این تراشهها پاسخ دهند. در کنار B200، تراشههای H100 و H200 نیز در فهرست ممنوعه قرار دارند اما تقاضا برای آنها همچنان زیاد است.
این تراشهها عملکرد بسیار بهتری نسبت به مدل ضعیفتر H20 دارند که انویدیا برای مطابقت با قوانین صادراتی آمریکا طراحی کرده بود. البته همین مدل H20 نیز در مقاطعی با ممنوعیت صادرات روبهرو شده بود.
پاسخ انویدیا به گزارش فایننشال تایمز
انویدیا در واکنش به این گزارش به فایننشال تایمز اعلام کرده که «هیچ مدرکی دال بر انحراف تراشههای هوش مصنوعی از مسیر قانونی در دست ندارد» و اضافه کرده است:
«تلاش برای ساخت دیتاسنتر با استفاده از محصولات قاچاق، از نظر فنی و اقتصادی بینتیجه است.»
این شرکت در بیانیه خود توضیح داده که خدمات و پشتیبانی دیتاسنترها تنها به محصولات مجاز انویدیا ارائه میشود.
بااینحال، تصاویر منتشرشده توسط فایننشال تایمز نشان میدهد که رکهای سرور با برندهایی مانند Supermicro و ایسوس در شبکههای اجتماعی چین تبلیغ میشوند. شرکتهای مذکور نیز آگاهی از ورود محصولاتشان به بازار سیاه چین را رد کردهاند و فایننشال تایمز نیز دخالت آنها را تأیید نکرده است.
یکی از توزیعکنندگان چینی به فایننشال تایمز گفته است:
«تجربه بارها نشان داده وقتی سود کلان در میان باشد، واسطهها راه خود را پیدا میکنند.»
گزارشها همچنین حاکی از آن است که برخی کشورهای جنوب شرق آسیا به پایگاهی برای تأمین تراشههای تحریمی برای شرکتهای چینی تبدیل شدهاند. ارسال رکهای سرور به کشورهایی مانند تایلند یا مالزی میتواند مسیر دور زدن تحریمهای آمریکا را هموار کند. انتشار همین گزارشها باعث شده تا وزارت بازرگانی ایالات متحده ظاهراً درحال بررسی اعمال محدودیتهای بیشتر بر صادرات تراشههای پیشرفته به این کشورها باشد.
منبع: دیجیاتو