افتتاح طولانی ترین خط مترو بدون راننده در عربستان
این شبکه ریلی توانایی جابهجایی ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار مسافر را دارد.
عربستان سعودی بهطور رسمی طولانیترین شبکه متروی بدون راننده جهان را راهاندازی کرد که توانایی جابهجایی ۳.۶ میلیون مسافر را در روز دارد. این شبکه یکی از بخشهای مهم پروژههای بزرگ حملونقل این کشور است که بهمنظور ارتقاء زیرساختها و جذب گردشگر برای پروژههای عظیم مانند “لاین” و “مکعب” طراحی شده است.
طبق گزارش نیواطلس، مترو ریاض که در تاریخ ۱ دسامبر ۲۰۲۴ با سه خط افتتاح شد، بهطور رسمی فعالیت خود را آغاز کرده است. همچنین برنامهریزی شده که یک خط دیگر در ماه ژانویه و دو خط دیگر در ماههای بعدی به شبکه اضافه شوند. در نهایت، این شبکه به طول ۱۷۶ کیلومتر خواهد رسید و مناطق مختلف ریاض، از جمله مراکز تجاری، فرهنگی و مناطق مهم شهر را به هم متصل میکند.
ویژگیهای مترو ریاض
با تکمیل نهایی پروژه، این شبکه میتواند روزانه بیش از ۳.۶ میلیون مسافر را جابهجا کرده و بهطور قابلتوجهی از بار ترافیک سنگین ریاض بکاهد. بهعلاوه، این سیستم به کاهش ۱۲.۵ میلیون تن CO₂ در سال کمک خواهد کرد. مترو ریاض در مجموع ۸۵ ایستگاه دارد که یکی از شاخصترین آنها ایستگاه منطقه مالی ملک عبدالله (KAFD) است، طراحی شده توسط معمار برجسته «زها حدید». این ایستگاه با هدف تسهیل مسیریابی مسافران و بهبود آسایش آنها در برابر گرمای شدید تابستان، طراحی منحصر به فردی دارد..
این شبکه مترو از ۶۹ قطار متروپلیس آلستوم و ۴۷ قطار مترو Innovia استفاده میکند که همه آنها برقی و بدون راننده هستند. این قطارها مجهز به صندلیهای ارگونومیک، روشنایی LED، سیستم تهویه مطبوع و اطلاعات مسافران هستند. بلیت این سیستم نیز در سه نوع فرست کلاس، خانوادگی و سینگل در دسترس است. سیستم خودران این مترو پیش از این در کشورهای دیگری مانند مجارستان، استرالیا و تایوان نیز مورد استفاده قرار گرفته است.
منبع خبرآنلاین