ایران یکی از ۱۰ کشور دارای فیلتر شده ترین اینترنت
طبق اعلام ابوالحسن فیروزآبادی، رئیس مرکز ملی فضای مجازی ایران در میان ده کشور دارای فیلتر شده ترین اینترنت حضور دارد.
به نقل از گجت نیوز ابوالحسن فیروزآبادی، رئیس مرکز ملی فضای مجازی با بیان این که ایران در میان ده کشور دارای فیلتر شده ترین اینترنت وجود دارد عنوان کرد که حاکمیت قصد داشته تا نظارت کافی را بر فضای مجازی داشته باشد و قصد نداشته آن را به حال خود رها کند؛ اما با وجود این نظارتها همچنان دسترسی به محتوای نامناسب امکانپذیر است و نمیتوان بر این فضا نظارت کامل کرد، ولی نباید آن را هم به حال خود رها کرد.
ابوالحسن فیروزآبادی در ششمین همایش ملی فضای مجازی پاک که شنبه شب به صورت آنلاین برگزار شد با اشاره به اینکه آنها به صیانت حقوق کودکان در فضای مجازی توجه ویژهای دارند اظهار کرد که این مرکز با همکاری کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، دسترسی متفاوت به اینترنت را برای چهار گروه خبرنگاران، پزشکان، دانشجویان و حوزههای علمیه تعریف کرده است. وی افزود ما این کار را انجام دادیم تا شاهد این نباشیم که از کودک خردسال تا شخص ۹۰ ساله به یک میزان از محتوای اینترنت دسترسی دارند.
طرح مدیریت VPN در یکی از فیلتر شده ترین اینترنت ها
وی همچنین گفت که طرح مدیریت VPN قانونی با همکاری دستگاههای دیگر پیش میرود و ابراز امیدواری کرد که در زودترین زمان ممکن این طرح اجرایی شود. فیروزآبادی اعتقاد دارد که فضای مجازی بحث تضعیف دولتها است و دشمنان ایران امکانات کافی شبکهای و تکنولوژی را در این حوزه دارا هستند و در این فضا، با توجه به جنس فضای مجازی توقع اعمال حاکمیت کامل امکان پذیر نیست؛ اما ما تأکید میکنیم که باید قلمروسازی انجام شود.
ایران در حال حاضر در حوزه سیستم عامل و حوزههای نرمافزاری و سختافزای ضعیف است؛ ولی بخشی از این مشکلات با سیاستگذاری برطرف خواهد شد و بخشی نیز به واسطه ایفای نقش مردم برای قلمرو سازی رفع خواهد شد و تا زمانی که این وحدت ملی به وجود نیاید نمیتوان این نقاط ضعف را برطرف کرد.
تا به امروز هیچ اراده سیاسی در کشور وجود نداشت و هیچ جناحی قصد نداشت که از یک پیام رسان بومی خوب حمایت کند و همین مسئله باعث شده تا پیام رسانهای بومی قوت نگیرند. در حال حاضر صاحبان پلتفرم، صاحبان قدرت محسوب میشوند و کشور ما فقط یک مصرف کننده روی پلتفرم اینستاگرام است و تا وقتی که پلتفرم بومی خودمان را ایجاد نکنیم نمیتوانیم در این فضا اعمال سیاست کنیم.
چین یک الگو است!
فیروزآبادی کشور چین را الگوی رهایی از حکمرانی کشورهای دیگر در فضای مجازی دانسته و عنوان کرد شعار اصلی کشور چین رهایی از سیستم عامل ویندوز و سخت افزار اینتل است؛ ولی در کشور ما دولت و مجریان تلاشی را در رابطه با این مقوله انجام نمیدهند و به طور کلی هیچ نهادی وجود ندارد که کشور را از وابستگی انحصار این سختافزار و نرمافزار آزاد کند و ما را از اندروید و iOS نجات دهد.
فیروزآبادی در پایان این نشست از تشکیل ستاد مقابله با اقدامات تحریمی آمریکا خبر داد که در رابطه با برخی موارد مانند توسعه ارز مجازی ملی سیاستگذاری میکند و این کارها را با تقسیم کار با نهادهای دیگر جلو میبرد. برای نمونه در ارتباط با سیاست کشور در توسعه ارز مجازی ملی تقسیم کار ملی بانک مرکزی صورت میگیرد.