هوش مصنوعی

چگونه با هوش مصنوعی لوگو طراحی کنیم؟

ساخت لوگو با هوش مصنوعی فرایند پیچیده‌ای نیست و کاربران با کمی تسلط روی ابزارهای تبدیل متن به عکس می‌توانند این کار را انجام دهند.

داشتن لوگوی جذاب و منحصربه‌فرد معمولاً یکی از عناصر ضروری برای دستیابی به یک برند یا کسب‌وکار موفق است؛ اما به ثمر رساندن چنین کاری توسط طراحان حرفی در اغلب موارد هزینه بالایی در پی خواهد داشت. خوشبختانه ساخت لوگو با هوش مصنوعی، یکی از راهکارهای سریع و کم‌هزینه است که می‌تواند گزینه معقولی برای ابتدای راه‌اندازی کسب‌وکارهای کوچک باشد. در مطلب پیش رو به آموزش ساخت لوگو با هوش مصنوعی در سرویس‌های مختلف پرداخته شده است.

ساخت لوگو با هوش مصنوعی؛ آنچه پیش از شروع باید بدانید

ایجاد لوگو با استفاده از ابزارهای خودکار، پدیده چندان جدیدی نیست و حتی پیش از گسترش محبوبیت سرویس‌های مبتنی بر AI نیز شاهد حضور سایت‌ها و اپلیکیشن‌های مختلفی در چنین زمینه‌ای بوده‌ایم. بااین‌حال هوش مصنوعی می‌تواند انعطاف‌پذیری بیشتری را در اختیار کاربران قرار دهد و خروجی‌های خلاقانه‌تر و حرفه‌ای‌تر را به‌دنبال داشته باشد. البته نباید فراموش کنیم که خلاقیت ماشین‌ها هنوز نمی‌تواند با توانایی طراحان حرفه‌ای برابری کند؛ اما در شرایط خاص می‌تواند به افزایش بهره‌وری و صرفه‌جویی در زمان گرافیست‌ها کمک نماید.


کیفیت خروجی یکی از عوامل مهم هنگام استفاده از سرویس‌های ساخت لوگو با هوش مصنوعی است که نقش تعیین‌کننده‌ای در انتخاب ابزار مناسب دارد. توصیه می‌شود به سراغ سرویس‌هایی بروید که خروجی با رزولوشن بالا و در فرمت‌های مختلف ازجمله SVG و PNG را فراهم می‌سازند تا هنگام استفاده از فایل‌ها در شرایط گوناگون، دچار مشکل نشوید. همچنین پیش از انتخاب یک گزینه، بهتر است خروجی‌های قبلی آن را بررسی نمایید تا از جذابیت بصری لوگوها اطمینان کسب کنید.

انعطاف‌پذیری در دریافت دستورات از موارد مهم دیگر است که می‌تواند نتایج خلاقانه‌تری را به‌دنبال داشته باشد. یک ابزار مناسب می‌تواند دستورات را به‌خوبی درک کند و چندین نمونه با توجه به ورودی پدید آورد که در ادامه امکان شخصی‌سازی بیشتر آن‌ها نیز وجود داشته باشد. المان‌های قابل‌شخصی‌سازی معمولاً شامل فونت، رنگ، استایل و… می‌شوند. دسترسی آسان و هزینه اندک از سایر اولولیت‌ها هستند؛ اگرچه با توجه به محدودیت‌های فعلی، کاربران داخلی ترجیح می‌دهند به سراغ سرویس‌های رایگان بروند.

۱. آموزش ساخت لوگو با هوش مصنوعی Midjourney

سرویس Midjourney یکی از بهترین ابزارهای تبدیل متن به عکس است که قبلاً امکان استفاده رایگان از آن در اختیار علاقه‌مندان قرار داشت؛ اما درحال‌حاضر دسترسی رایگان به دلایلی متوقف شده است. اگر تجربه استفاده از این سرویس را ندارید، می‌توانید با مراجعه به مطلب آموزشی «هوش مصنوعی Midjourney چیست و چگونه با آن کار کنیم؟» با اصول اولیه کار با آن آشنا شوید.

۱.۱ تعیین نوع لوگو

در اولین مرحله باید تصمیم بگیرید که قصد ساخت چه نوع لوگویی را دارید. توجه داشته باشید که Midjourney از دقت بالایی در تشخیص دستورات متنی برخوردار نیست؛ درنتیجه کاربران باید جزئیات موردنظر خود را با دقت بالا برای آن توصیف کنند تا نتیجه مطلوب‌تری را در اختیار داشته باشند. هر نوع از لوگو، مزایا و معایب مختص به خود را دارد. در پایین به تعدادی از گزینه‌های رایج اشاره شده است.

آموزش ساخت لوگو با هوش مصنوعی

لوگوی «اختصاری» (Lettermark) یکی از رایج‌ترین انواع لوگو است که از یک یا چند حرف تشکیل‌دهنده نام برند ساخته می‌شود. معمولاً می‌توان از نام کامل برند یا حرف اول آن به این منظور بهره گرفت. چنین لوگوهایی بیشتر در ذهن مخاطب باقی می‌مانند و مناسب شرکت‌هایی با نام‌های طولانی هستند. دستور زیر یک مثال برای ساخت لوگو متنی با هوش مصنوعی Midjourney است که با تغییر آن و افزودن جزئیات بیشتر می‌توانید نتیجه دلخواه خود را به‌دست آورید.

طراحی خودکار لوگو

لوگوی «مسکات» (Mascot)، دارای یک المان گرافیکی با جذابیت بصری است که در اغلب موارد می‌تواند یک شخصیت کارتونی یا حیوان باشد. چنین لوگوهایی می‌توانند حوزه فعالیت برند را بهتر نمایان کنند و بیشتر مناسب کسب‌وکارهای مرتب با سرگرمی، ورزش و صنایع غذایی هستند. در پایین می‌توانید یک دستور برای ساخت چنین لوگویی را مشاهده کنید.

آموزش ساخت لوگو با هوش مصنوعی

لوگوی «امبلم» (Emblem) از یک نماد مرتبط با کسب‌وکار بهره می‌برد که می‌تواند شامل متن نیز باشد. چنین لوگوهایی در حوزه‌های آموزش و کسب‌وکارهای مرتبط با مشاغل خدماتی کاربرد دارند. در بالا به دستور لازم برای ساخت یک لوگوی امبلم اشاره شده است. شما می‌توانید از انواع دیگر لوگو مانند تایپوگرافی یا تلفیقی نیز استفاده نمایید؛ اما هوش مصنوعی معمولاً در ساخت موارد گفته‌شده، مهارت بهتری دارد.

۱.۲ انتخاب ژانر هنری یا هنرمندان صاحب سبک

اگر حس‌وحال خاصی مدنظر دارید و می‌خواهید در لوگو به‌چشم بخورد، کافی است تا به ژانر یا سبک دلخواه در دستور ساخت لوگو اشاره نمایید. ابزارهای تبدیل متن به عکس با حجم عظیمی از آثار هنرمندان مختلف آموزش دیده‌اند؛ درنتیجه می‌توانید با مشخص‌کردن نام هنرمند، خروجی مشابه با آثار او نیز در اختیار داشته باشید.

طراحی خودکار لوگو

هنر «Psychedelic» استایلی با انتزاعی یا سورئال با رنگ‌های غالباً روشن و مجذوب‌کننده است که می‌تواند خروجی‌های خیال‌پردازانه را به‌دنبال داشته باشد. این استایل با الهام از تأثیرات مواد روانگردان روی حس بصری انسان شکل گرفته است و می‌تواند لوگوها را از حالت خشک و رسمی خارج کند. در پایین به نمونه‌ای از خروجی استایل مذکور اشاره شده است.

آموزش ساخت لوگو با هوش مصنوعی

استایل «De Stijl» با شکل‌های هندسی و استفاده مکرر از خطوط عمودی و افقی شناخته می‌شود که معمولاً تعداد رنگ‌های مورد استفاده در آن چندان زیاد نیست. چنین ژانری برای ساخت لوگو با هوش مصنوعی گزینه جالبی است و می‌تواند طرح‌های خلاقانه رسمی یا بامزه را به تصویر بکشد. AI در هنگام ساخت چنین لوگوهایی سعی می‌کند تا از مربع و مستطیل در کنار سه رنگ اصلی همراه با سیاه و سفید استفاده بیشتری کند.

طراحی خودکار لوگو

مشخص‌کردن نام هنرمندان خاص در دستورات می‌تواند نتایج مشابه با آثار آن‌ها ایجاد کند. برای مثال، «پل رند» یکی از گرافیست‌های مطرح قرن بیستم به شمار می‌رود که طراحی لوگوی شرکت‌های مشهوری مانند IBM را در کارنامه دارد. او استایلی مینیمال و ساده را در آثار خود حفظ کرده است؛ به همین دلیل درصورت بردن نام او در دستورات، می‌توانید انتظار لوگویی تمیز، نه چندان پیچیده و بدون اغتشاش بصری را داشته باشید.

آموزش ساخت لوگو با هوش مصنوعی

شایان ذکر است که حتماً نیازی به نام بردن گرافیست‌ها نیست و می‌توانید به سایر هنرمندان صاحب سبک اشاره کنید. برای مثال، «پابلو پیکاسو» یکی از نقاشان سرشناس است که در ژانرهای گوناگونی آثار خود را خلق کرده است. در نمونه بالا با بردن نام او در دستور، شاهد خلق یک لوگو در سبک کوبیسم هستیم؛ سبکی که پیکاسو در آن از شهرت بالایی برخوردار است. شما می‌توانید با استفاده از سبک هنرمندان مختلف، نتایج متنوع‌تری را هنگام ساخت لوگو با هوش مصنوعی تجربه کنید؛ اگرچه به کمی حوصله و صرف زمان نیاز دارد.

۱.۳ توضیح تکنیک هنری

یکی دیگر از روش‌های کاربردی برای دستیابی به نتیجه مطلوب هنگام ساخت لوگو با هوش مصنوعی، مشخص‌کردن تکنیک هنری مورد استفاده است. بعضی از تنکیک‌های هنری از رواج بیشتری هنگام خلق لوگو برخوردار هستند و گرافیست‌ها به‌وفور از آن‌ها کمک می‌گیرند. در پایین به تعدادی از این موارد اشاره شده است.

طراحی خودکار لوگو

تکنیک «اوت‌لاین» (Outline) یکی از گزینه‌های کاربردی هنگام ایجاد لوگوهای ساده و مینیمال است که می‌تواند تشخیص لوگو در نگاه اول را آسان‌تر کند. استفاده از این تکنیک در مواقعی که می‌توانید المان‌های شبه‌سه‌بعدی را به طرح خود اضافه نمایید، منطقی به‌نظر می‌رسد؛ بدون اینکه نیازی به پیچیده‌‌کردن طرح و افزودن المان‌های بیشتر مثل گرادیان یا سایه باشد.

آموزش ساخت لوگو با هوش مصنوعی

تکنیک «گرادیان» (Gradient) دومین گزینه کاربردی هنگام طراحی لوگو است که می‌تواند ترکیبی از رنگ‌ها را در کنار هم قرار دهد که با شیب ملایمی تغییر پیدا می‌کنند. این تغییر می‌تواند میان رنگ‌های محصورکننده باشد یا به شیب میان سیاه و سفید، بسنده کند. لوگوی اینستاگرام یکی از نمونه‌های مشهور این تکنیک است و کاربران می‌توانند از آن برای دمیدن روح به طرح‌های قبلی خود، استفاده کنند.

طراحی خودکار لوگو

تکنیک «اسکرین پرینت» (Screen-print) در چاپ فیزیکی طرح‌ها روی محصولات مختلف ازجمله تی‌شرت، پوستر و… کاربرد دارد. این تکنیک شامل تجمیع چندین لایه روی هم است که از خطوط کاملاً واضح و رنگ‌های جذاب بهره می‌گیرد. اگر قصد استفاده از لوگوی خود روی محصولات فیزیکی را دارید، توصیه می‌شود حتماً از این تکنیک کمک بگیرید.

۲. آموزش ساخت لوگو با هوش مصنوعی ChatGPT

اگرچه چت‌بات ChatGPT به‌عنوان یک ابزار تبدیل متن به عکس طراحی نشده است، اما می‌تواند جهت دستیابی به ایده‌های مختلف در هنگام طراحی لوگو مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین این سرویس قابلیت کدنویسی را دارد و به‌لطف همین ویژگی می‌توان با آن خروجی تصویری SVG ایجاد کرد. این فرمت شامل تصاویر وکتوری بر مبنای XML است که امکان تغییر اندازه آن‌ها بدون کاهش کیفیت وجود دارد؛ به همین دلیل مکرراً در طراحی صفحات وب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

هرآنچه در قسمت قبل برای Midjourney گفته شد، هنگام ساخت لوگو با هوش مصنوعی ChatGPT یا سایر سرویس‌ها نیز کاربرد دارد. پس قبل از شروع کار، نام برند، توضیحاتی درباره حوزه فعالیت، استایل موردنظر، مخاطب هدف و رنگ‌های مرتبط را انتخاب کنید تا چت‌بات بتواند آسان‌تر اقدام به ایجاد ایده‌ها نماید. برنامه‌های مختلفی ازجمله ادوبی ایلاستریتور امکان ساخت فایل‌هایی با فرمت SVG را دارند؛ اما در اینجا از جاوااسکریپت به‌منظور ایجاد چنین تصاویری بر مبنای ایده‌های دریافت‌شده، استفاده می‌کنیم.

آموزش ساخت لوگو با هوش مصنوعی

در ابتدا باید از دستور زیر برای ساخت فایل SVG استفاده کنید. شما می‌توانید متغیرهای مختلف را با توجه به نیاز خود عوض کنید.

"Make SVG based on this data: width: 100 height: 100 Viewbox: 0 0 100 100
Path 1: X: 50% Y: 0%
Path 2: X: 100% Y: 10%
Path 3: X: 50% Y: 100%
Path 4: X: 0% Y: 10%
Shape color: Blue"

در ادامه باید جزئیات بیشتر مرتبط با لوگو را به چت‌بات تحویل دهید تا آن را به کد فایل SVG اضافه کند. درنهایت می‌توانید با مراجعه به این لینک، کد SVG را وارد نموده تا پیش‌نمایش آن را در مرورگر خود مشاهده نمایید. در ادامه قادر خواهید بود سایر المان‌های موردنیاز مانند نام برند را نیز به لوگوی ایجادشده اضافه کنید. دستور زیر برای افزودن نام شرکت به لوگو کاربرد دارد و در آن نوع فونت به‌همراه محل دقیق قرارگیری متن ذکر شده است.

"Please add the text "ABC Company" positioned on the right side of the shape at x=150, y=100, in the Arial font with a font size of 20px and a fill color of black"
ایجاد خودکار لوگو

همان‌طور که در مثال بالا مشاهده کردید، ساخت لوگو با هوش مصنوعی ChatGPT کمی پیچیده‌تر از Midjourney است؛ زیرا کاربر باید فاکتورهای گوناگونی مانند اندازه لوگو، رنگ‌ها، استایل فونت‌ها و ضخامت خطوط را به‌صورت دستی مشخص نماید. به همین دلیل اگر تجربه چندانی در استفاده از ابزارهای مبتنی بر AI ندارید، بهتر است به سراغ همان روش اول بروید. با‌این‌حال نباید فراموش کرد که ChatGPT توانایی بسیار بالاتری در درک دستورات متنی دارد و می‌توان از آن برای تبدیل دقیق‌تر ایده‌ها به لوگوهای باکیفیت استفاده کرد.

۳. ساخت لوگو با هوش مصنوعی Dall-E 2

ابزار تبدیل متن به عکس Dall-E 2 یکی از سرویس‌های پرکاربرد شرکت OpenAI محسوب می‌شود که می‌توان از آن برای ساخت لوگو با هوش مصنوعی استفاده کرد. اگر سابقه کار با این ابزار را ندارید، می‌توانید ابتدا به سراغ مطلب آموزشی «هوش مصنوعی Dall-E 2 چیست و چگونه با آن کار کنیم؟» بروید. شایان ذکر است که سرویس گفته‌شده خروجی وکتوری در اختیار کاربران خود قرار نمی‌دهد؛ اما به‌لطف ابزارهای آنلاین متعدد، می‌توان این مشکل را برطرف نمود.

در مثال پایین از Dall-E 2 خواسته شده است که یک تصویر دوبعدی متقارن به‌منظور استفاده برای لوگوی یک شرکت در حوزه بلاکچین ایجاد کند. همچنین طیف سیاه باید در رنگ‌بندی لوگو مورد استفاده قرار گرفته باشد. همان‌طور که مشاهده می‌کنید، در هر بار اجرای دستور، چندین خروجی در اختیار کاربر قرار می‌گیرد که می‌توانید بهترین آن‌ها را انتخاب نمایید. همچنین اگر از هیچ‌کدام از نتایج رضایت ندارید، می‌توانید دستور را دوباره اجرا کنید تا خروجی‌های متفاوتی به شما ارائه شود.

آموزش ساخت لوگو با هوش مصنوعی

اگرچه Dall-E 2 و ChatGPT هر دو محصولاتی از شرکت OpenAI هستند، اما ایجاد لوگو با آن‌ها کمی متفاوت است. برای نمونه، Dall-E 2 نیاز چندانی به توصیف دقیق جزئیات لوگو ندارد و می‌تواند با خلاقیت خود نمونه‌های گوناگونی را پدید آورد. در سوی دیگر، ChatGPT برای ایجاد ایده‌های متنی مناسب است و هنگام تبدیل آن‌ها به لوگو، نیاز به واردکردن دقیق جزئیات توسط کاربر دارد.

طراحی خودکار لوگو

در مرحله بعدی، از میان نتایج نمایش‌داده‌شده، گزینه دلخواه خود را انتخاب کرده و سپس به سراغ وکتور‌کردن آن می‌رویم. اگر چنین کاری را انجام ندهیم، احتمالاً در آینده با مشکل مواجه خواهیم شد؛ زیرا تصاویر غیر‌وکتور هنگام تغییر اندازه معمولاً دچار افت کیفیت می‌شوند. وب‌سایت Vectorizer.ocm یکی از ابزارهای‌ آنلاین به‌منظور تبدیل تصاویر پیکسلی به فایل‌های وکتور است؛ ولی با جستجو در اینترنت می‌توانید نمونه‌های مشابه متعدد دیگری را هم در این زمینه پیدا کنید.

طراحی خودکار لوگو

توجه داشته باشید که می‌توانید از برنامه ادوبی ایلاستریتور هم برای تبدیل تصاویر پیکسلی به وکتور بهره بگیرید؛ اما استفاده از این نرم‌افزار به دانش و تجربه قبلی نیاز دارد و ممکن است کار با آن برای تمامی افراد چندان آسان به‌نظر نرسد. پس از دریافت فایل وکتور لوگوی خود، تنها کافی است جزئیات نهایی را به آن اضافه نمایید. شما می‌توانید این کار را توسط ابزارهای ویرایش تصویر ‌آنلاین مثل Canva یا نرم‌افزارهای آفلاین مثل فتوشاپ انجام دهید. افزودن فونت دلخواه یا شعار برند به لوگو ازجمله تغییراتی است که معمولاً در این مرحله صورت می‌گیرد.

۴. ساخت لوگو با هوش مصنوعی بینگ مایکروسافت

احتمالاً می‌‌دانید که ساخت حساب کاربری OpenAI در ایران با محدودیت‌هایی روبه‌رو است. اگرچه این کار با خرید شماره مجازی یا استفاده از مسیرهای جایگزین امکان‌پذیر است، اما برخی از قابلیت‌ها تنها در اختیار دارندگان اکانت‌های پرمیوم قرار می‌گیرد که پرداخت حق اشتراک آن‌ها برای کاربران ایرانی توجیه چندانی ندارد.

در چنین شرایطی، چت‌بات بینگ مایکروسافت می‌تواند به‌عنوان گزینه‌ای جایگزین مطرح شود که امکان دسترسی به ChatGPT و Dall-E را به کاربران می‌دهد. توجه داشته باشید که چت‌‌بات بینگ نمی‌تواند مستقیماً اقدام به ارائه قابلیت‌های مرتبط با تبدیل متن به عکس کند؛ اما با بهره‌گیری از Dall-E چنین ویژگی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد.

ساخت لوگو با هوش مصنوعی

شما می‌توانید به‌صورت مستقیم وارد چت‌بات بینگ شوید و سپس دستور ساخت یک تصویر با توجه به جزئیات موردنظر خود را ارائه دهید. سپس در ادامه با استفاده از ابزارهای تبدیل تصاویر پیکسلی به وکتور، آن را به فایل لوگوی خود تبدیل کنید. همچنین می‌توانید با رفتن به قسمت Image Creator در بینگ، وارد محیط اختصاصی برای تبدیل متن به عکس شوید که از Dall-E 2 قدرت گرفته است.

منبع : دیجیاتو

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا