اخبار قدیمی

تراشه و سرمایه‌گذاری ۱۱۶ میلیارد دلاری سامسونگ در این صنعت

سامسونگ با سرمایه‌گذاری انبوه و ۱۱۶ میلیارد دلاری قصد دارد در بازار جهانی و در زمینه تولید تراشه یک رقیب دست نیافتنی برای سایر رقبا شود.

تمامی بزرگان فناوری در تلاشند تا با طراحی و تولید نیمه هادی های اختصاصی و منحصر بفرد خود، همگی کارهای پردازشی از تکنیک های هوش مصنوعی گرفته تا بهتر کردن عملکرد سرورها و طول عمر باتری موبایل‌ها، بهبود دهند.

شرکت سامسونگ هم از این ماجرا دور نبوده و مانند سایرین برای طراحی و تولید تراشه‌های اختصاصی برنامه‌ریزی می‌کند. مثلا گوگل یک واحد پردازشی به‌نام Tensor Processing Unit دارد و یا شرکت اپل جدیدترین تراشه‌ی اختصاصی خود را با نام A13 Bionic به بازار عرضه کرد و نام تراشه‌ی آمازون، Graviton2 است. در حالی که هیچکدام از این شرکت های بزرگ، دارای کارخانه‌ای برای ساخت تراشه‌های موردنظر خود نیستند.

برنامه سامسونگ جهت توسعه تراشه

سامسونگ برنامه‌ ای ویژه‌‌ و اختصاصی برای گسترش تراشه‌های اختصاصی خود دارد و با سرمایه‌گذاری ۱۱۶ میلیارد دلاری و در یک دهه به فکر این هستند تا کسب‌وکار خود را در این حوزه توسعه دهند. این غول کره‌ای دنیای فناوری، مینیاتوریزه کردن نیمه‌هادی‌ها را به‌عنوان قدم بعدی توسعه‌ای خود در نظر دارد و به نام لیتوگرافی فرابنفش شدید (EUV) شناخته می‌شود. EUV را می‌توان گران‌ترین ارتقاء فرایند تولید دانست که تاکنون توسط سامسونگ انجام شده است.

اغلب کارشناسان، حرکت کره‌ای‌ها در شرکت سامسونگ را ریسک بزرگی در حرکت بالاتر از کسب‌وکار کنونی در زمینه تولید انبوه نیمه‌هادی‌های تجاری و رقابت مستقیم با غول‌های قدیمی صنعت ۲۵۰ میلیارد دلاری تولید سیلیکون و تراشه‌های منطقی می‌دانند.

یون جونگ شیک، معاون ارشد اجرایی کسب‌وکار سامسونگ در یک رویداد اخیر در شهر سئول در این باره گفت:

شرکت‌هایی مانند آمازون، گوگل و علی بابا که تجربه‌ی زیادی در طراحی محصولات سیلیکونی ندارند، به‌دنبال ساختن تراشه براساس ایده‌های مفهومی خود با هدف بهبود سرویس‌ها هستند. به‌نظر من این رویکرد یک انقلاب را در کسب‌وکار تراشه‌های غیر از حافظه‌ای ما ایجاد می‌کند.

تراشه

سامسونگ و تجارت تراشه

سامسونگ یک تجارت با ریسک پایین در زمینه تولید سیلیکون به شمار می رود و تولید تراشه برای شرکت های گوگل و کوالکام انجام می دهد، با این حال، تحت سلطه‌ی شرکت تایوانی TSMC با مالکیت بیش از ۵۰ درصد از بازار قرار دارد و سهم سامسونگ ۱۸ درصد بیان شده است.

شرکت تایوانی توانست سامسونگ را در تولید تراشه‌ برای پردازنده‌های سری A اپل شکست داد و از سامسونگ پیشی بگیرد، در حالی که زمانی کره‌ای‌ها به‌عنوان پیمانکار ثابت تولید تراشه برای سازنده‌ی آیفون محسوب می‌شدند. بنابراین سامسونگ بفکر سرمایه گذاری سالانه حدود ۱۰ میلیارد دلار و در مدت ۱۰ سال برای تجهیزات، تحقیق و توسعه هزینه کند. در حالی که شرکت تایوانی TSMC هزینه‌های سال جاری و سال بعد خود را ۱۴ میلیارد دلار بیان کرده است.

مدیران ارشد اجرایی سامسونگ برای کسب مشتریان بیشتر، به شهرهای بزرگ از سن‌خوزه تا مونیخ و شانگ‌های سفر کرده و انجمن‌های تخصصی تولید تراشه برگزار می‌کنند. هدف اصلی از برگزاری انجمن‌ها، مذاکره‌ی هرچه بیشتر بر سر قراردادهای تولید است.

سامسونگ و تولید دستگاه های EUV

سامسونگ تصمیم دارد تا چندین عدد از دستگاه‌های EUV را در مرکز هواسونگ تأسیس کند تا به‌عنوان پیش‌گام روش تولید تراشه های جدید شناخته شود. کارشناسان پیش‌بینی می‌‌کنند TSMC و سامسونگ در سال آینده به فناوری تولید پنج نانومتری با EUV دست پیدا خواهند کرد. درواقع آن‌ها تنها رقبای بازار خواهند بود؛ بازاری که مسیرهای توسعه‌ای بی‌شماری دارد.

تراشه

گِرِگ روه، معاون ارشد Hyundai Motor Securities (از فعالان حوزه‌ی خدمات مالی) درباره‌ی برنامه‌های سامسونگ در صنعت تراشه می‌گوید:

با ورود به دوره‌ی ۵G، شرکت تایوانی TSMC مشکلات بسیاری برای مدیریت سفارش‌های جدید برای ساخت محصولات تازه خواهد داشت. در حالی که سامسونگ می‌تواند با ارائه‌ی قیمت‌های پایین‌تر، سهم بازار خود را افزایش داده و روندها و دوره‌های تحویل خود را برای تطابق با نیازهای مشتریان، تنظیم کند.

همکاری سامسونگ با شرکای تجاری

سامسونگ در طراحی و تولید تراشه‌های اختصاصی با مشتریان بزرگی همکاری می‌کند و این رویکرد، اکنون نیز جریان درآمدی قابل‌توجهی برای شرکت به‌همراه دارد. به‌علاوه، تلاش جدید برای نفوذ بیشتر به بازار و تولید تراشه برای رفع نیازهای چین، فرصت‌های جدیدی را برای سامسونگ ایجاد می‌کند. در این مسیر همکاری‌های تازه‌ای را با هم شروع کرده اند که از میان مهم‌ترین همکاری‌ها می‌توان به تولید تراشه‌ی هوش مصنوعی برای بایدو چین اشاره کرد.

تجربه سامسونگ در تولید تراشه

مدیران اجرایی سامسونگ اعتقاد دارند تجربه‌ی آن‌ها در تولید تراشه و همچنین دستگاه‌های استفاده‌کننده از تراشه، مزیت رقابتی بزرگی محسوب می‌شود. سامسونگ بر همین اساس می‌تواند نیازهای مهندسی مشتریان خود را پیش‌بینی و شناسایی کند. دراین‌میان برخی تحلیل‌گران هشدار می‌دهند که تعدادی از شرکت‌ها، ریسک‌های برون‌سپاری تولید به یک رقیب بازار مصرف‌کننده را به‌عنوان ریسک‌هایی منطقی در نظر می‌گیرند. درواقع شاید آن‌ها از کپی شدن طرح تراشه‌های خود توسط غول کره‌ای نگران باشند.

تراشه

کریس سو، تحلیل‌گر Trenforce درباره‌ی فعالیت تولید تراشه‌ی سامسونگ می‌گوید:

موفقیت کسب‌وکار تراشه‌های منطقی سامسونگ وابستگی زیادی به موقعیت‌ بازار و فروش آن‌ها دارد. سامسونگ در کسب‌وکار فاندری، ابتدا باید شک مشتریان را مبنی بر رقیب بودن مستقیم زیرمجموعه‌ی Samsung LSI، از بین ببرد.

رقابت سامسونگ با سایر شرکت ها

سامسونگ در مذاکره‌های اخیر با رقبای تولیدکننده‌ی گوشی هوشمند صحبت کرده است. به‌عنوان مثال آن‌ها بر سر فروش تراشه‌های ۵G Exynos به ویوو به توافق رسیده‌اند. آن‌ها تراشه‌های موبایلی ۵G را نیز با همان روش EUV برای کوالکام تولید می‌کنند.

همچنین شاهد رقابت کره‌ای‌ها با یک مشتری دیگر صنعت فاندری یعنی سونی هستیم که در بازار رو‌به‌رشد حسگرهای تصویری فعالیتی مثال‌زدنی دارد. شرکت ژاپنی در سال جاری حسگر رکوردشکن ۱۰۸ مگاپیکسلی را برای گوشی‌های هوشمند عرضه کرد. برخی کارشناسان اعتقاد دارند کسب‌وکار سامسونگ در حسگرهای تصویری CMOS به روند مثبت خود ادامه خواهد داد و از موج ایجادشده در صنعت، استفاده می‌کند.

درنهایت اگر سامسونگ بتواند از لحاظ تکنولوژی، حرکت اولیه ی مناسبی داشته باشد، کمبودی از لحاظ مشتری نخواهد داشت. اگرچه چین تصمیم دارد تا برای همه‌ی‌ کاربری‌های فناورانه‌ی خود از تأمین‌کننده‌های داخلی بهره ببرد، شاید بازدهی بهتر تراشه‌های EUV نقش مهمی در پیروزی سامسونگ در دومین اقتصاد بزرگ جهان داشته باشد.

منبع : زومیت

مطلب مرتبط:
سامسونگ در یک قدمی تولید انبوه نمایشگرهای میکرو LED

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا