رگولاتورهای بینالمللی خواستار توقف فعالیت Starlink در ایران هستند
این شرکتها استدلال کردهاند که ارائه خدمات توسط استارلینک نقض آشکار مقررات بینالمللی است.
اخیراً رگولاتورهای بینالمللی از ایالاتمتحده و نروژ خواستهاند برای غیرفعالکردن پایانههای استارلینک که در داخل خاک ایران فعالیت میکنند، اقدام فوری انجام دهند. این شرکتها استدلال کردهاند که ارائه خدمات توسط استارلینک نقض آشکار مقررات بینالمللی است. چندی پیش، اتحادیه جهانی مخابرات اعلام کرده بود که استارلینک باید برای فعالیت در ایران مجوز داشته باشد.
این رگولاتورها از ایالاتمتحده و نروژ خواستهاند تا فعالانه اقداماتی را برای توقف فعالیت پایانههای استارلینک در داخل ایران انجام دهند. درحالیکه سرویس استارلینک ممکن است راهحلهای ارتباطی مناسبی را در برخی مناطق محروم ارائه دهد، مقامات نظارتی بینالمللی باور دارند که ارائه چنین خدماتی بدون مجوز مناسب، قوانین جهانی را نقض میکند.
این تقاضا موضوع مهمی در آینده فعالیت استارلینک در کشور ایران خواهد بود، چرا که ITU مسئول تخصیص و هماهنگی طیف رادیویی جهانی و مدارهای ماهوارهای است و اختیارات قابلتوجهی در موضوعات مرتبط با مخابرات بینالمللی دارد. شایان ذکر است که ایالاتمتحده و نروژ، بهعنوان سهامداران کلیدی، مسئولیت نظارت بر فعالیتهای استارلینک در راستای مقررات بینالمللی را بر عهده دارند. بااینحال، رگولاتورها نسبت به اقدامات انجامشده تاکنون متقاعد نشدهاند و خواهان اقدامات فوری برای غیرفعالکردن پایانههای فعال استارلینک در ایران هستند.
وزارت ارتباطات نیز با بازنشر این خبر اعلام کرده است که این موضوع باعث میشود «گام مهمی برای قانونمندکردن فعالیت استارلینک در کشورمان برداشته شود تا امکان بهرهبرداری قانونی هموطنان از این سرویس فراهم گردد.» وزارت ارتباطات بارها اعلام کرده است که از فعالیت قانونی استارلینک در ایران استقبال میکند. وزیر ارتباطات در این مورد گفته بود: «بهدنبال فعالیت قانونی استارلینک در ایران هستم، نه قطعکردن آن.» وزیر ارتباطات به دیجیاتو گفته بود بهدنبال فعالیت استارلینک در ایران به شکل قانونی است و زمینههای لازم را فراهم میکند؛ اگرچه به باور زارعپور، استارلینک با سرعت ۳۰۰ مگابیتی قابل مقایسه با سرویسهای فیبر نوری داخل کشور با سرعت نزدیک به ۱۰۰۰ مگابیتی نیست.
ناگفته نماند آماری از استارلینکهای فعال در ایران وجود ندارد اما برخی مقامات خبر از فعالبودن ۸۰۰ دستگاه در ایران میدهند. همچنین باید گفت صحبتهایی درباره ایجاد منظومه ماهوارهای بومی نیز مطرح شده است؛ البته این پروژه از سوی نهادهای دولتی، پروژه درازمدتی عنوان شده که دستکم تا ده سال آینده خبری از نخواهد بود.
منبع : دیجیاتو