سخت افزارتکنولوژی

ایلان ماسک واکنش شگفت‌انگیز خود را به تراشه کوانتومی Willow گوگل نشان داد

گوگل اخیراً از تراشه کوانتومی جدید خود به نام ویلو (Willow) رونمایی کرده که قدرت محاسباتی فوق‌العاده‌ای دارد. «سوندار پیچای»، مدیرعامل گوگل، این خبر را در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد و «ایلان ماسک»، مدیرعامل اسپیس‌ایکس، به آن واکنش نشان داد.

سوندار پیچای در پست خود درباره تراشه ویلو توضیح داد که این تراشه با استفاده از کیوبیت‌های بیشتر، قادر است خطاها را به‌طور تصاعدی کاهش دهد و به این ترتیب یکی از بزرگ‌ترین مشکلات در محاسبات کوانتومی را که بیش از ۳۰ سال ادامه داشته، حل کند. او افزود که در آزمایش‌های بنچمارک، این تراشه توانسته است یک مسئله محاسباتی پیچیده را در کمتر از ۵ دقیقه حل کند؛ مسئله‌ای که حل آن برای ابرکامپیوترهای پیشرفته، حدود ۱۰ سپتیلیون سال زمان می‌برد. ایلان ماسک که همیشه به پیشرفت‌های فناوری علاقه‌مند است، به سرعت با کلمه معروف خود «Wow» به پست پیچای واکنش نشان داد و سپس گفت‌وگویی جالب میان این دو مدیرعامل شکل گرفت.

تراشه های willow

در ادامه این مکالمه، سوندار پیچای پیشنهاد کرد که «روزی باید یک خوشه کوانتومی را با استارشیپ در فضا ایجاد کنیم.» ماسک که نگاه خود را به آینده‌ای دور معطوف کرده، بحث را به تمدن‌های نوع دوم «کارداشف» کشاند. طبق نظریه نیکلای کارداشف، ستاره‌شناس روس، تمدن‌ها به سه نوع تقسیم می‌شوند: در نوع اول، تمام انرژی موجود در سیاره به‌طور کامل تحت کنترل انسان‌هاست، در نوع دوم تمدن‌ها قادرند تمام انرژی یک ستاره (مثل خورشید) را به‌طور کامل تسخیر کنند.

ایلان ماسک در این رابطه اشاره کرد که انسان‌ها در حال حاضر تنها حدود ۵ درصد از توانمندی‌های تمدن نوع اول را به‌دست آورده‌اند. برای رسیدن به ۳۰ درصد، نیاز است که در تمام بیابان‌های زمین پنل‌های خورشیدی نصب کنیم. سوندار پیچای نیز با اشاره به این که در حالی که خورشید دقیقاً روبه‌روی ماست، به‌دنبال منابع انرژی جایگزین دیگری هستیم، این نکته را تأیید کرد.

اگرچه احتمالاً عمر بشر به تمدنی که این دو نفر در مورد آن صحبت می‌کنند نمی‌رسد، اما چیزی که اکنون شاهد آن هستیم، ظهور تراشه شگفت‌انگیز ویلو است. این تراشه که گامی بزرگ در جهت حل یکی از مهم‌ترین چالش‌های محاسبات کوانتومی، یعنی اصلاح خطاها، به حساب می‌آید، مجهز به ۱۰۵ کیوبیت است. اگرچه ممکن است تراشه‌های دیگر از کیوبیت‌های بیشتری برخوردار باشند، اما ویلو قادر است اختلالات ذرات زیراتمی را که معمولاً باعث ایجاد خطا در محاسبات می‌شود، برطرف کند. پیش از این، افزایش تعداد کیوبیت‌ها در تراشه‌ها اغلب موجب تشدید اختلالات می‌شد، اما گوگل اعلام کرده است که ویلو این مشکل را به‌طور مؤثری حل کرده است.

منبع دیجیاتو

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا