اینترنتتکنولوژیسخت افزارشبکه

چرا هنگام قطع برق اینترنت قطع می‌شود؟ / مقام مسئول: باتری‌ها دزدیده می‌شوند یا فرسوده هستند

مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در واکنش به اختلالات اینترنت و سامانه‌های ارتباطی در برخی نقاط تهران و دیگر شهرهای کشور ناشی از قطعی برق، با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که این اختلالات به دلیل قطع برق در سایت‌های اپراتورهای همراه و ناکارآمدی تجهیزات ذخیره‌کننده برق ایجاد شده است.

روزنامه ایران گزارش داد که برخی از مشکلات اخیر به خرابی باتری‌های سایت‌های اپراتورها مربوط می‌شود. در این اطلاعیه ذکر شده است که طی یک ماه گذشته، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) جلسات متعددی با اپراتورها برگزار کرده‌اند تا مشکلات باتری‌ها را حل کنند و وضعیت تجهیزات را بهبود بخشند.

جلسات با اپراتورها

محمد امامی، سرپرست معاونت امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در گفتگو با روزنامه «ایران» جزئیاتی از جلسات وزارت ارتباطات و رگولاتوری با اپراتورها بیان کرد. وی گفت: در سه ماه گذشته جلسات متعددی با اپراتورها برگزار شده و در این نشست‌ها مشکلات باتری‌های سایت‌ها مورد بررسی قرار گرفته است. دلایل خرابی‌ها شامل فرسودگی باتری‌ها، کیفیت نامرغوب برخی برندها و قطع و وصل مداوم برق هستند. امامی همچنین از سرقت برخی باتری‌های اضطراری در جاده‌ها به عنوان یکی از مشکلات نام برد و افزود: گاهی تعویض باتری‌ها از نظر اقتصادی برای اپراتورها به‌صرفه نیست و در زمان قطعی برق این مشکل بیشتر نمایان می‌شود.

وی با اشاره به اینکه رفع این مشکلات که برخی از آنها سال‌ها به طول انجامیده، نیازمند زمان بیشتری است، گفت: برخی از اپراتورها اقدامات اصلاحی را آغاز کرده‌اند و برخی دیگر برنامه‌هایی برای نوسازی دارند. امامی همچنین افزود که در سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری کافی در بخش ارتباطات انجام نشده و اپراتورها باید سرمایه‌گذاری بیشتری برای به‌روزرسانی تجهیزات و توسعه شبکه داشته باشند.

آشفتگی ناشی از قطع برق ۲ ساعته

برخی کارشناسان معتقدند که شبکه‌های ارتباطی نباید در برابر قطع برق دو ساعته چنین دچار اختلال شوند. فرامرز رستگار، دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران، در این‌باره گفت: قطع برق دو ساعته در روز هنوز به شرایط بحران نمی‌رسد و اگر شبکه در شرایط عادی قادر به تاب‌آوری در برابر این مدت زمان نباشد، نگرانی‌ها در شرایط بحرانی منطقی خواهد بود. یکی دیگر از کارشناسان علت اختلالات در شبکه‌های ارتباطی را به عدم سرمایه‌گذاری کافی در دهه گذشته و فرسودگی زیرساخت‌ها نسبت داد و تأکید کرد که اپراتورها با استناد به تعرفه‌های پایین، از سرمایه‌گذاری بیشتر خودداری می‌کنند و تنها در صورت افزایش تعرفه‌ها قادر به نوسازی خواهند بود.

استهلاک باتری‌ها در پی قطع برق‌های طولانی

یکی از کارشناسان حوزه ارتباطات که خواست نامش فاش نشود، در گفتگو با «ایران» اشاره کرد که ناتوانی اپراتورها در کاهش اختلالات هنگام قطعی برق ناشی از فرسودگی باتری‌های اضطراری است. وی توضیح داد که این باتری‌ها به دلیل نوسانات طولانی برق کیفیت خود را از دست می‌دهند و برای حل این مشکل باید دکل‌های مخابراتی نوسازی شوند. وی همچنین افزود که اگر به این موضوع بی‌توجهی شود، مشکلات به‌ویژه در جاده‌های بین‌شهری تشدید خواهد شد.

نیاز به زمان بیشتر برای شارژ باتری‌ها

این کارشناس همچنین توضیح داد که باتری‌های اضطراری دکل‌ها به طور معمول تنها دو ساعت توان نگه‌داری شارژ را دارند و در صورت قطعی برق طولانی‌تر از این مدت، باتری‌ها دیگر قادر به تأمین برق نخواهند بود. وی همچنین خاطرنشان کرد که شارژ کامل هر باتری پس از قطع برق ۲ ساعته به بیش از ۱۰ ساعت زمان نیاز دارد و اگر حتی برای ۵ دقیقه برق قطع شود، شارژ باتری به طور کامل انجام نمی‌شود. بنابراین، برای کاهش اختلالات، اپراتورها باید زمان قطعی‌ها را به‌طور دقیق دریافت کنند و هیچ قطعی خارج از برنامه پیش‌بینی‌شده نباشد.

سرقت باتری‌ها

این کارشناس یکی دیگر از چالش‌های مهم را سرقت باتری‌های اضطراری در جاده‌ها و مناطق دورافتاده دانست و تأکید کرد که اپراتورها ممکن است دیرتر از اختلالات مطلع شوند، که باعث ایجاد مشکلات برای کاربران می‌شود. وی افزود که همکاری بیشتر نیروی انتظامی در این زمینه می‌تواند خسارات ناشی از سرقت را کاهش دهد و به اپراتورها کمک کند تا اختلالات شبکه را در زمان قطعی برق کاهش دهند.

منبع خبرآنلاین

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا