فشار دولت آمریکا، دلیل اصلی بسته شدن سرویس‌های گوگل بر روی ایرانی‌ها

به نقل از آیتی رسان اگر از کاربران سرویس‌های مختلف گوگل هستید، حتما می‌دانید که طی دو-سه هفته اخیر، تعدادی از سایت‌ها و سرویس‌های گوگل بر روی کاربران ایرانی بسته شده است. چندی پیش با انتشار مقاله‌ای به بررسی دلایل این اتفاق پرداختیم و اعلام کردیم که تغییرات زیرساختی گوگل برای شناسایی موقعیت مکانی واقعی کاربران به جهت بهبود سرویس‌های تبلیغاتی این شرکت، موجب شده تا گوگل مکان کاربران ایرانی را تشخیص دهد و سرویس‌های تحریمی این شرکت با وجود استفاده از فیلترشکن بر روی ایرانی‌ها بسته باشد.

حال یکی از مدیران گوگل اعلام کرده که دلیل عدم دسترسی کاربران ایرانی به سرویس‌های این شرکت، اعمال فشار دفتر کنترل سرمایه‌های خارجی آمریکا (OFAC)، برای تبعیت شرکت‌ها از تحریم‌ها است. یکی از کارمندان گوگل در توییتر با اشاره به عدم دسترسی کاربرانی ایرانی به سرویس‌های گوگل اعلام کرد که OFAC به دنبال شرکت‌هایی است که برخلاف تحریم‌های آمریکا، تلاش کافی برای مکان‌یابی کابران انجام نمی‌دهند.

وینیسیوس فورتونا، مهندس نرم افزار کارمند گوگل در توییتر خود نوشت: OFAC به دنبال شرکت‌هایی است که بهترین تلاش خود را برای مکان‌یابی کاربران به جهت تحریم‌ها انجام نمی‌دهند. انتظار می‌رود شرکت‌های فناوری بیشتری سرویس‌های خود را بر روی ایرانیان ببندند. ما باید برای نجات آزادی اینترنت در ایران، سیاست‌های خود را سریعا تغییر دهیم. او برخی از اقدامات OFAC به جهت افزایش فشار به شرکت‌های فناوری برای مکان‌یابی کاربران و قطع دسترسی به سرویس‌ها برای مردم کشورهای تحریم شده را ضمیمه توییت خود کرد. در یکی از لینک‌ها که مربوط به ژانویه ۲۰۲۱ است، توافق OFAC و شرکت BitGo برای شرایط جدید ارائه سرویس کیف پول دیجیتال این شرکت، برای مناطق تحریم شده مانند کریمه، کوبا، ایران، سوریه و سودان بیان شده است.

مورد دیگری که در توییت وینیسیوس فورتونا به آن اشاره شده، رفع مشکل میان OFAC و شرکت آمازون برای تخلف از مقررات تحریم‌های آمریکا توسط این شرکت است.

اقدامات OFAC پیام هشداری به دیگر شرکت‌های فناوری به جهت اهمیت به مکان‌یابی یا به بیان واضح‌تر غربالگری کاربران و عدم ارائه سرویس به مردم تحریم شده است. به این ترتیب عدم دسترسی کاربران ایرانی تنها به سرویس‌های گوگل ختم نمی‌شود و موضوعی است که دفتر کنترل سرمایه‌های خارجی آمریکا (تحت نظارت خزانه‌داری آمریکا) به دنبال اجرای آن است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *